Blogginnlegg fra Piczo

NY BLOGG! 20.januar 2009 kl 22:44
Hei igjen! Andre innlegg i dag^^ Skal bare fortelle at jeg har laga ny blogg. Så da blir det mest sannsynlig ikkeno mer skriving her.. Kanskje en sjelden gang innimellom bare. Kanskje.
Den nye adressa er: www.benlov.blogspot.com
Bloggas der!

GUTEN ABEND! 20.januar 2009 kl 20:56
Da var det tid for litt blogging igjen. Fy søren som tida flyr når man har det gøy! Skulle vært motsatt. At hvis man har det gøy så går tida sakte, og når man kjeder seg så går tida fort. Men så er det bare det at jeg aldri kjeder meg, så hakke nubbesjans til å få tida til å gå sakte.. Vel, nok om det..

Lørdan stod jeg opp halv ni, kledde på meg og gikk opp og spiste frokost. Der satt Preben, min frokostvenn, weeho! Spiste frokost, drakk kaffe og gikk ned på rommet og sjekka pcen for morrasamlinga. Etter morrasamlinga hadde vi lørdagstema. Det var eventyr.. Var ei dame her som fortalte eventyr, også jobba vi i grupper der vi måtte bruke fantasien og fortelle ting og sånn.. Klokka ett måtte jeg gå fordi da hadde jeg Gul Garde. Støvsugde trappa.. Også spiste jeg risgrøt. Så kom de andre og skulle spise klokka to, og vi måtte servere de. Så var det rødding og vasking av bord etterpå. Så gjorde jeg vel ikkeno spesielt. Bare slækkan og kosa meg.. Klokka seks var det kveldsmat, og da var jeg Gul Garde igjen. Klokka ni var det kakao i peisestua. Det var koselig. Sånn rundt ti-tida var det skolekino i Olavssalen. Vi så på Bagdad Kafé. En ganske rar film, men happy ending, så den var helt grei. Litt spesiell.. La meg etter det..

Søndan hadde jeg planer om å sove lenge, men det funka dårlig. Våkna av meg sjøl klokka åtte.. Lå i senga til litt før ni, kledde på meg og gikk opp og spiste frokost. Spiste sammen med Preben.. Hadde egentlig plan om å dra i bakken, men det blåste så mye at Hangurn var stengt. Så da droppa jeg det, og hadde heller en vaskeklær-dag. Fra halv ti til ca halv to vaska jeg åtte maskiner med klær. Og da må det sies at jeg ikke har vaska klær etter jeg kom tilbake fra juleferien. Og at det var så mye forskjellig som skulle vaskas, derfor så mange maskiner. Så hekla jeg litt og satt jeg på pcen fram til klokka tre da jeg var Gul Garde. Spiste potet og salat. Det var biff a la Lindstrøm også, men det orka jeg ikke spise.... Også var det sjokoladepudding til dessert. Klokka fire kom de andre og spiste. Etter rødding og vasking var jeg ferdig med Gul Garde for denne gang. Strikka og hekla og kosa meg med det fram til kvelds. Trodde det var halv åtte, men det var åtte. Derfor hang jeg i matsalen sammen med Gul Garde en halvtime. Men der skjedde det jo mye moro. Feks så klarte Caroline å tenne på håret sitt da hu skulle tenne på te-lys. Det var morsomt! Sjøl om Kiss blei litt sint. Hørte på sånn svoooosj-lyd også brant håret. Ganske masse, men det syntes ikke da. Vi lo godt i en halvtimes tid og hadde små problemer med å spise. Ellers gikk det bra. Så gikk jeg i kiosken og kjøpte litt godteri, det siste på lang lang tid framover. Klokka ni var det skolekino i Olavssalen. Var der med Helga og Ole. Vi så på 300. Egentlig ganske bra film. Bare at da jeg så den på kino så sov jeg hele filmen.. Fant ut etter sånn fem minutter av filmen, at DET hadde jeg ikke sett før, så må ha sovna ganske tidlig.. Etter filmen satt jeg inne på rommet til Hanna og Caroline og snakka med de en stund, før jeg gikk og la meg litt før ett. Hakke lagt meg så seint i år, hvis man lar vær å regne med natta til 1.januar..

Mandan var det opp halv åtte. Kledde på meg, spiste frokost og drakk kaffe. Satt litt på pcen før morrasamlinga. Etter det hadde vi linjefag. Vi lærte swing av lærer-Amund. Det var ganske gøy. Så kom Lyder inn og ba oss stille oss i en ring. Så ga han Amund ei krone på hodet og pusha han inn i midten. Han hadde bursdag og blei 30 år! Vi sang bursdagssangen, og etterpå fikk vi is. Så løp jeg i dusjen en tur, før det var forum kvart på elleve. Fra halv tolv til halv ett var det lunsj. Spiste ravioli og salat. Halv ett var det rektors time. Fra kvart over ett til tre var det kor.. Til middag fikk vi risotto. Og yoghurt til dessert. Så gikk jeg ned på Vangen sammen med Caroline. Kjøpte masse garn. Og vaskemiddel og tøymykner på Coop. Snakka med Silje i telefon på vei opp igjen til skolen. Blei helt rar i armen. Holdt den liksom stille inntil øret i en halvtime. Halv seks gikk jeg med Marte ned i gymsalen. Der lærte vi å spille badminton av Amund. Det var gøy. Lærte litt triks og sånn^^ Klokka var nesten sju da vi var ferdig. Hekla litt før kveldsmat. Så satt jeg inne på rommet til Caroline og Hanna og hekla og snakka med Caroline til nesten tolv, da jeg gikk og la meg.

I dag stod jeg opp litt før halv åtte, kledde på meg,  skrive. Vi blospiste frokost og drakk kaffe. Så hekla jeg litt. På morrasamlinga hekla jeg også.. Så kom Frank Aarebrot. Han hadde foredrag om danning og konfliktløsing. Så blei vi delt i grupper og fikk en konflikt vi skulle løse. Det varte til halv to. Hekla ferdig en vott. Så sov jeg en halvtimes tid før middag. I dag fikk vi Sei Mexicana. Det er godt. Så satt jeg litt på pcen, hekla (umulig å legge fra seg), og snakka med mamma. Så satt jeg inne på rommet til Caroline og Hanna og snakka fram til kveldsmat. Til kvelds fikk vi lapper. Det er godt. Og nå sitter jeg på rommet og klør i fingra etter å hekle litt igjen. Er litt trøtt så vurderer å legge meg snart. Meen, må hekle litt først.

I morra skal vi i bakken igjen. Kan ikke si jeg gleder meg sånn kjempemasse. Håper bare at det ikke er så hardt der. Er jo så vondt å dette. Har lest fødselshoroskopet mitt i dag også. Det var skummelt, for det var så utrolig mye som stemte! Da er det ikkeno mer å skrive. Vi bloggas!

BALUBA OG SJOKOLADE! 16.januar 2009 kl 22:25
Hei og god kveld!
Tenkte å blogge litt igjen. Nettet er veldig ustabilt, men prøver likevel. I dag er det fredag. Nå er det fredag kveld. I dag har det vært storfag, snowboard. Tok Hangursbanen opp, og møttes på toppen klokka ti. Først så skulle vi ha oppvarming. Det var å løpe en liten runde. Blei varm. Løpe i snø med tjukke uteklær og snowboardstøvler er ikke lett liksom.. Så tok vi enmannsheisen opp. Så delte gruppa lag. Nybegynnere for seg og viderekommende for seg. På nybegynnergruppa var vi bare to personer i dag, Charlotte og jeg. Og lærern da. Vi øvde på å svinge. Klarte det noen ganger. Men var så utrolig sliten i beina etter å ha stått Telemark på onsdag og torsdag, så til slutt gikk det ikke mer. Vi tok Hangursbanen ned igjen kvart på to. Gikk tilbake til skolen, dusja og slappa litt av før middag klokka tre. I dag fikk vi Ravioli med saus og hjemmelaga brød. Det var godt. Men for å si det sånn. Var så sliten at alt hadde vært godt. Til og med Biff ala Lindstrøm. (Det siste var en tull).
Etter middag så slappa jeg litt av, og så på filmen som de som har Intern-TV har laga. Så fikk jeg plutselig et innfall at jeg MÅTTE ha sjokolade. Så tok på meg uteklær og gikk til Vangen. På Coop Mega, butikken lengst unna. Kjøpte sjokolade, kjeks, brunost, yoghurt og appelsiner. Klart meg 11,5 dager uten godteri, og det er hælj, så jeg sa til meg sjøl at det var greit:) Så satt jeg og kosa meg med sjokolade en stund, før jeg sov ca ti minutter, før mamma ringte og jeg snakka med hu litt. Klokka sju måtte jeg på Gul Garde. Satt ut mat, laga kaffe, spiste, og rødda og vaska etterpå. Etter kveldsmaten har jeg bare slappa av, lest sladder, snakka litt med folk på msn og ikkeno mer. Har plan om å legge meg snart. Skal det når jeg er ferdig å skrive. Har egentlig litt lyst til å dusje. Ta en laaaang kosedusj, men det er så stress å legge seg med vått hår og våkne med bomba sveis om morran.. Så kanskje jeg bare tar en kjapp dusj, og dropper håret, siden det blei vaska før i dag. Får seee..

På tirsdagskvelden hekla jeg ei lue. Var Gul Garde til kveldsmaten. Hekla mer. Så på Frustrerte Fruer sammen med MANGE andre på IF-rommet. Hekla ferdig lua, og la meg.

Onsdan stod jeg opp halv åtte, kledde på meg, spiste frokost, smørte matpakke, pakka sekken, tok på uteklær og var på morrasamling. Så tok jeg med sekken, ski og staver og gikk bort til Hanguren sammen med de andre. Sånn halvveis på veien kom jeg på at jeg hadde glemt støvlane, så måtte gå tilbake. Fikk litt ekstra trim:) Vel framme på toppen tok vi på støvler og ski og tok enmannsheisen opp til toppen. Stod så ned til Slettafjellet. Der venta Lyder. Snakka litt før vi tok t-krokheisen opp på toppen av Slettafjellet. Stod bare der på onsdan. Det var ganske bra der, bortsett fra at det var hardt og bratt. Ellers bra:) Da vi var ferdig måtte vi stå ned til Tråstølen og så ta tomannsheisen opp igjen. Den går like fort hele tida, også er det sånn topp opp der man går av, så jeg klarte selvfølgelig å dette av heisen da jeg skulle av^^ Men det gikk bra. Var jo helt uforberedt, så var jo helt slapp. Derfor var det ikkeno vondt å dette. Tok Hanguren ned igjen kvart over to, gikk bort til skolen, og dusja. Rakk ikke middagen, men jeg hadde knekkebrød med brunost i reserve. Så begynte jeg å hekle ei ny lue. Klokka åtte hadde data-klassen linjekveld. Det var volleyball, boller og film. Jeg så på volleyball, spiste boller og så på film. Det var American History X. En utrolig bra film, men veldig sterk.

Torsdag stod jeg opp halv åtte, kledde på meg, spiste frokost, smørte matpakke, pakka sekken, tok på uteklær og var på morrasamling. Så tok jeg med sekken, ski, staver og STØVLER og gikk bort til Hanguren. Vi møttes på Slettafjellet, og stod der hele dagen. Det var hardt og bratt, men SOL, så overlevde. Det var mye gøyere enn på onsdan, men datt mye og kjører fortsatt for sakte. Men det er fordi det er hardt å dette... Tok Hanguren ned igjen klokka to, gikk bort til skolen, dusja og spiste middag. Vi fikk sur-søt-saus/gryte med kjøtt, og ris. Er vel den beste middagen vi har fått her så langt.. Etter middag var jeg så sliten at jeg måtte konsentrere meg om å ikke sovne, men jeg sov likevel ca 20 min. Strikka litt og var zombie (husker ikke hva jeg gjorde) fram til klokka sju. Da var jeg Gul Garde. Dekte på med mat, laga kaffe, spiste og rødda og vaska etterpå. Våkna egentlig av det, men gikk likevel og la meg rett etterpå, ca kvart på ni. Sov hele natta.

I dag våkna jeg u-utvilt selv om jeg hadde sovi hvertfall sju timer. Var skikkelig trøtt, kroppen verka og hodet dunka. Kom meg tilslutt opp, tok to Paracett, kledde på meg, spiste frokost, smørte matpakke og la meg på senga igjen. Kroppen og hodet var ikke blitt no bedre, og jeg var så sliten at jeg vurderte å bli hjemme. Men så tenkte jeg at jeg kunne jo dra i bakken og hvis jeg ikke blei bedre, så kunne jeg heller dra tilbake igjen til skolen. Så jeg pakka sekken og tok på turklær, og gikk på morrasamlinga. Blei bedre i hodet etterhvert, og da vi kom opp i bakken var det helt bra. Da var det bare kroppen igjen. Men det blei også bedre, hadde hvertfall ikke vondt lenger, var bare sliten. Så da var jeg glad jeg ikke blei hjemme:) Dessuten lærte jeg jo å svinge i dag!

Jess det var det. Syns det er deilig med hælj. I morra er det lørdagstema. Har ikke fått helt med meg hva det er om, men så lenge jeg slipper å dra i bakken i morra er jeg fornøyd. Rompa og låra verker etter alle falla mine. Men jeg er like fornøyd. Smerte er jo bare en illusjon. Ignorer den, og den forsvinner. Hvis det er fint vær på søndag, så skal jeg i bakken. Men da er det jo 100% frivillig. I natt hadde jeg en syk drøm. Drømte at jeg var gravid med trillinger. Det var skikkelig ille, for jeg lurte på åssen søren jeg skulle få de ut. Var vel ikke helt våken under frokosten, for jeg satt fortsatt og lurte på det da og hadde sånn rar følelse i magen. Og i dag i bakken så hadde jeg skjerf foren ansiktet fordi det var så kaldt. Og plutselig så kom jeg på drømmen min, så jeg måtte bare dra skjerfet vekk så jeg fikk puste. Var skikkelig ille. Håper det aldri skjer. Husker jeg tenkte det her i drømmen "Etter en fødsel har jeg fler unger enn mamma". Haha! Merkelig altså! Håper jeg drømmer no koselig til natta, så skal jeg skrive om den i morra. I morra er det jo lørdag og da er det frokost en time seinere. Men jeg vurderer å bare sove til åtte, også spise knekkebrød med brunost. Men da blir det jo ikke no sosialt. Og ettersom jeg alltid er til frokost på samme tid, kvart på åtte, er det lite folk og alltid de samme som er der, feks Preben. Og det er liksom så koselig å spise sammen med han:) Vi snakker om rare ting. Ganske koselig. Så i morra skal jeg opp halv ni! Basta! Nå ska jeg ta på pysjen og legge meg. Hvis noen har lest hele det innlegget her, så er jeg glad i deg! Natta!

YO! 13.januar 2009 kl 18:14
Hellu!
Nå er det igjen tid for litt blogging. Har akkurat strikka ferdig en tøffel. Begynte på et nytt par om søndan. I dag fikk jeg brev av tante. Et kort og en liten brosjyre som heter "Enkel Hekling" som inneholder lueoppskrifter. Klør i fingra etter å begynne på ei lue nå! Får vel fortelle litt om hva sm har skjedd siden sist.

Lørdan stod jeg opp halv ni. Da jeg våkna, trodde jeg det var julaften... Jeg kledde på meg og gikk opp i matsalen og spiste frokost og drakk kaffe. Etter morgensamlinga var det tid for lørdagstema, vegetarmat. Alle på skolen (untatt de som skulka eller som var i bakken) laga all mulig slags vegetarmat. Jeg var på gruppa som laga fruktsalat. Vi kutta druer, epler, appelsin, pærer, melon og banan. Klokka to spiste vi risgrøt. Så strikka jeg, slappa av, dusja og pynta meg. Klokka sju var det tid for nyttårsball i matsalen. Det var dekt på borda og pynta fint med blått, hvitt og sølv. Litt for halv åtte begynte vi å spise. Det var godt:) Til dessert spiste vi fruktsalat. Litt over halv ti, etter over to timer ved bordet, var det pause fram til klokka ti. Plutselig blei jeg skikkelig oppblåst i magen og fikk vondt. Det var sikkert et eller annet i maten jeg ikke tålte. Fløy på do, så fant ut at det ikke var no poeng å fortsette festen. Så jeg tok av kjolen og på med joggebukse, og satt og leste litt om skoler og sånn, og var litt på msn. Så la jeg meg etterhvert.

Søndag våkna jeg av meg sjøl akkurat klokka ni, kledde på meg og gikk opp og henta kaffe i matsalen. Så spiste jeg sjølinnkjøpt knekkebrød med brunost. Rydda rommet, og strikka fram til klokka fire, da det var middag. Vi fikk snitzel, potet og salat. Det var skikkelig godt! Også riskrem til dessert, deilig! Etter middag hadde vi gangmøte. Etter gangmøte kledde jeg på meg gummistøvler og vanntett jakke, og gikk til Jomsborg og besøkte Helga. Vi snakka, drakk te og strikka. Så var det kveldsmat fra åtte til halv ni. Klokka ni var det skolekino. Så på Frihetens Regn, den var skikkelig fin. Så gikk jeg på rommet og skreiv det ned jeg skulle si på Rektors time på mandan. Så var jeg litt på msn før jeg la meg.

Mandan var en fin dag, og den gikk i ett. Stod opp halv åtte, kledde på meg og spiste frokost. Så tok jeg på meg treningsklær. Etter morgensamlinga var det linjefag og klassen møttes i gymsalen. Der hadde vi cheerleading fram til ca kvart over ti. Det var ganske moro! Så dusja vi. Denne uka er jeg så heldig å få være Gul Garde, så kvart på elleve hadde vi Gul Garde-møte. Vi støvsugde trappa og skreiv oss på hvilke måltider den uka her vi skal hjelpe til med. Halv tolv var det lunsj, og mandag betyr at vi får servert lunsj. Jeg spiste digg salat med makaroni og linser, og riskrem. Nam! Halv ett var det Rektors time, og gangen min hadde foredrag om hva som betyr mye for oss, og vi hadde om Den gyldne regel, gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg. Jeg fortalte om tømming av søppel. Tømmer jeg søppel, kan jeg forvente at andre tømmer søppel. Enkelt og greit! Så var det kor fra kvart over ett til tre. Vi sang to nye sanger, No er det kveld (som vi har lært på IF-tur) og Fame. Klokka tre var det middag. Fiskegrateng. Godt. Rett etter middag gikk jeg ned på Vangen. Kjøpte fangreim til snowboardet, Flux, kluter, pads, vaselin, popcorn, litt frukt... Klokka seks hadde Lyder foredrag for oss nybegynnere i Telemark, fram til klokka sju. Da hadde jeg Gul Garde sammen med Eirik og Torger, og måtte dekke på til kveldsmaten og lage kaffe. Også spiste jeg. Også måtte vi vaske opp etterpå. Da jeg var ferdig snakka jeg både med Alexander, mamma og pappa i telefon, nesten halvannen time til sammen. Lå på senga og leste ferdig boka jeg fikk av tante til jul. Teit bok, den er jo ferdig. Noen bøker burde aldri hatt en slutt... Så sov jeg.

I dag stod jeg opp halv åtte, kledde på meg og spiste frokost. Så tok jeg på treningsklær. Etter morgensamlinga fikk vi en halvtime fri, før vi begynte med yoga halv ti. Vi hadde fysiske øvelser fram til kvart på elleve. Blei så svett. Resten av tida fram til halv tolv hadde vi avspenning. Halv tolv var det lunsj og jeg drakk kaffe, spiste deilig banan og deilig yoghurt:) Så var det en tur i dusjen før det var tid for å rødde og vaske rommet. Vi hadde vasketime fram til fem på halv to. Da var det allsang, og etter det, Hustime, der vi valgte ny elevrådsleder. Klokka tre var det middag. Vi spiste gryterett og rid. Hadde Gul Garde til middag i dag, men vi fikk ikke brukt oppvaskmaskina fordi den var ødelagt, så Kiss fiksa det. Hu fikser alt. Var ferdig ca kvart på fire. Fra da og fram til nå har jeg strikka. Og snakka litt med mamma i telefon. Det er så koselig å snakke med hu:)

Til kveldsmaten i dag har jeg også Gul Garde, og må opp klokka sju for å lage kaffe. Nå har jeg lyst til å hekle lue. Får begynne å se hvor langt jeg kommer.

ENDELIG HÆLJ! 9.januar 2009 kl 16:14
Hei på deg!
Nå er det fredag ettermiddag, hælj, digg! Er så utrolig sliten nå!

Onsdan stod jeg opp halv åtte, kledde på meg, spiste frokost og laga nistepakke. Så tok jeg på turklær. Etter morgensamlinga gikk klassen bort til Hangursbanen. Vi tok den opp halv ti. Så smørte vi skia, tok de på og prøvde. Det var sol og strålende vær. Vi gikk først litt i preppa løyper, så gikk vi ut av løypa og ut i løssnøen og langt innover og bortover og oppover. Det var tungt å gå, skia mine var bakglatte, jeg havna bakest i en laaang bratt bakke, og måtte stoppe og smøre skia. Da blei det bedre:) Vi gikk endel til, så fant vi et sted vi kunne raste. Vi spiste nistepakke, prata og hadde bål. Litt over ett begynte vi å gå tilbake til skolen. Det var bare nedover, men det tok lang tid. Så kom vi ned på veien. Der var det bare is så da måtte jeg ploge. Så blei det grus og da måtte jeg gå. Kom tilbake til skolen ca kvart på tre. Rakk å dusje før middag. Vi spiste svinekjøtt fylt med ostesaus, poteter og salat. Det var utrolig godt etter en lang slitsom dag ute. Etter middag gikk jeg ned til Vangen, sammen med Kristian og Sine Mari. Kjøpte hjelm og briller til å ha i bakken, og knekkebrød, brunost og yoghurt for å ha litt reservemat på rommet hvis jeg plutselig skulle bli sulten. Klokka seks var det bingo i peisestua. Jeg fikk bingo to ganger (men det var bare lov å få bingo en gang). Jeg fikk Smil og en klubbe. Jeg ga alt bort da, forbi jeg har godterifri! Skal se hvor lenge jeg klarer det. Så slappa jeg av en stund, drakk kaffe, spiste knekkebrød med brunost og leste bok. La meg ca kvart på ti.

Torsdan stod jeg opp halv åtte, kledde på meg, spiste frokost og laga nistepakke. Så tok jeg på turklær. Etter morgensamlinga gikk klassen bort til Hangursbanen. Vi tok den opp halv ti. Så blei klassen delt i to, nybegynnere og viderekommende, vi skulle stå Telemark. Jeg var selvfølgelig på nybegynner. Lyder var vår lærer. Vi tok enmannsstolheis opp på toppen og stod ned til vi kom til Bavallen. Derfra gikk det firemannsheis opp igjen, så stod vi ned igjen. Det regnte og var tåke. En gang kjørte jeg langt ut av løypa og datt, så blei hengande langt etter. Brage var snill og venta, og sammen blei vi forlatt av de andre. Løypa delte seg i to, vi tok den vi trodde de andre kjørte. Det gjorde de så klart ikke. Vi kom ned igjen til Bavallen, mens de andre kjørte ned til Tråstølen. Vi fikk ringt Lyder og sagt ifra da, så de andre kom etterhvert. Så tok vi heisen opp igjen til toppen, før vi kjørte ned til Hanguren og tok den ned igjen. Så gikk vi tilbake til skolen. Kom tilbake ca kvart på tre, og rakk å dusje før middag. Vi spiste fiskeboller, poteter og kokte gulrøtter. Det var godt. Etter middag lå jeg og leste litt før jeg sovna rundt fire. Marte vekte meg litt over åtte. Da spiste jeg et par knekkebrød medd brunost og litt popcorn (regner ikke det som godteri nemlig), før jeg tok på pysjen igjen og la meg.

Fredag, i dag, stod jeg opp halv åtte. Kledde på meg, spiste frokost og laga nistepakke. Så tok jeg på turklær. Etter morgensamlinga gikk jeg opp på rommet og pakka sekken. I dag var det storfagdag, og jeg har valgt snowboard. Snowboardklassen gikk fra skolen halv ti og bort til togstasjonen. Skibussen bort til Bavallen gikk klokka ti. Der var det en snowboardinstruktør som venta på oss. Før vi blei delt i to grupper, nybegynner og viderekommende, skulle alle sammen kjøre ned barnebakken, svinge fem ganger og gjerne ta et triks. Det var jo lettere sagt enn gjort. Var så utrolig lenge siden jeg har stått så var ganske pinglete. Kom meg ned etterhvert da. Klarte å svinge sånn halvveis. Så forklarte snowboardlæreren hvordan vi skulle stå, på sida og bare vri hodet forover, litt bøyd i knærna, og en arm over nose (foran) og en over tail (bak). Så skulle vi legge tyngden fram når vi skulle svinge, og strekke armen i den retninga vi skulle. Gikk litt bedre da. Vi øvde på det noen ganger, før det var tid for lunsj. Etter lunsj tok vi stolheisen opp til toppen. Vi øvde på å svinge litt på vei ned, og merka da fort hvem som var nybegynnere og hvem som var viderekommende. Jeg, Jade og Charlotte er nybegynnere og har dermed Kristin (lærern) som lærer. Egentlig greit å være en bitteliten gruppe for da får vi mer hjelp. Vi kjørte ned bakken som gikk til Hanguren, så enmannsstolheisen opp igjen et stykke, for så å kjøre ned igjen. Klokka to tok vi Hangursbanen ned igjen, og gikk bort til skolen. Dusja og la de våte tinga til tørk på badet. Så var det middag. I dag var det pytt-i-panne. Helt greit. Var så sliten at jeg ikke orka så mye. Og etter å ha pella ut pølse- og paprikabitene, var det bare potet, mais og løk igjen. Det var godt:) Også et par skiver med hjemmelaga loff. Blei god og mett:)

Er skikkelig sliten nå. Merker det godt etter tre dager på rad i bakken. Blir nok bedre etterhvert når jeg blir vant til det da:) Dessuten er jeg jo ikke akkurat så trena nå, så blir jo fort sliten. Men det er utrolig deilig nå da. Også har jeg jo hælja foran meg til å slappe av:)

Nå skal jeg ringe mamma. Skriver mer når det har skjedd mer:) Vi snakkes!

BÆKK ÆT VOSS! 6.januar 2009 kl 12:49
Heisann!
Godt nyttår og vel overstått julefeiring:)

Nå er jeg tilbake på Voss. Sitter på rommet mitt. Det er overraskende ryddig her egentlig.
I dag er det tirsdag. Vi begynte dagen en time seinere. Frokosten begynte kvart på ni. Jeg våkna åtte og lå og venta til halv ni. Da stod jeg opp og kledde på meg. Morgensamlinga var ti over halv ti. Ti over ti begynte timen. I dag er det valgfagdag, og som valgfag dette halvåret har jeg valgt yoga. Hadde det til halv tolv da det var lunsj. Vi hadde noen fysiske øvelser først, så avslapning. Det var deilig. Så var det rett i dusjen før jeg kunne sette meg ned og nyte en kopp med varm kaffe.

Det var koselig å komme tilbake på skolen igjen:) Møte igjen folka og sånn. Toget gikk fra Larvik 14:24 i går, og var i Drammen 15:51. Reiste hjemmefra i sol, strålende vær og rundt ti minusgrader. I Drammen møtte jeg mange andre fra skolen som skulle ta samme toget. Det skulle egentlig gå fra Drammen 16:44, men var 20 min forsinka. Vel ombord på toget fikk jeg plass ved siden av Karianne. Var koselig det:) Underveis var det no galt med toget, så det stoppa mange ganger. Til slutt var det vel over en time forsinka. Vi måtte bytte fra det syke toget til et friskt tog på Gol. Vi bytta fra et nytt tog til et gammelt tog. Gamle tog er mye bedre, det er større plass og mange fler sitteplasser. Da fikk jeg en toseter for meg sjøl, og kunne ligge og slappe av. Ellers så strikka jeg litt og leste i ei bok jeg fikk av tante til jul:) Toget skulle egentlig være i Voss 21:28, men var ikke framme før rundt halv tolv. Da vi kom ut av toget var det endel snø på bakken og det snødde. Vi var litt over 20 personer som kom med det toget, og sammen med all bagasjen tok vi taxi opp til skolen. Pakka ut bittelitt, før jeg la meg litt over tolv. Var ganske sliten og trøtt.

Tenkte jeg skulle fortelle litt om hva jeg gjorde forno i jula. Fortsette der jeg slutta sist:)

2.juledag, altså 26.desember, var jeg med mamma, pappa, Alexander og morfar hos tante og spiste middag. Hu hadde laga koldtbord med masse god mat. Det var veldig koselig, og håper dette kan bli en tradisjon:) Så tante, jeg kommer 2.juledag neste jul også (hvis det passer for deg). Jeg digga det! Etter maten var det kaffe og litt kaker og digg, også snakka vi:) Veldig koselig!

3.juledag, 27.desember, var en lørdag. Husker ikke hva som skjedde da egentlig. På kvelden kom Rebecca til meg. Vi spiste pizza som pappa hadde laga, supergodt! Så kom Trude, Silje og Yvonne og vi hadde minivors i lekestua. Halv elleve-tida kjørte pappa oss til Stavern. Det var nemlig juleparty på Gule. Det var koselig der. Så endel kjente og sånn:) Det skulle egenglig vare til halv tre, men på grunn av bråk stengte det litt over ett. Vi blei kjørt hjem av ei Silje kjenner. Rebecca sov hos meg til søndag.

Søndag 28. desember sov vi ganske lenge. Så spiste vi frokost og rødda og vaska i lekestua. Så dro Rebecca hjem fordi hu skulle på jobb. Klokka fire kjørte mamma, pappa, Alexander, Lotte og jeg til farmor og farfar. Der spiste vi julemiddag med deilig ribbe og alt som hører til. Så var det kaffe, riskrem, karamellpudding og kaker.

Mandag 29.desember var jeg på spinning og Bodypump. Deilig å få trena litt:) Jobba på Prix fra 15-22:15.

Tirsdag 30.desember var jeg på spinning. Det varte en time og jeg blei sliten. Men det var deilig. Jobba på Prix fra 15-22;15.

Onsdag, 31.desember, nyttårsaften, jobba jeg fra 7-16. Vaska først, så satt jeg i kassa. Da jeg kom hjem spiste jeg, slappa av og dusja. Så kom Rebecca. Klokka sju dro vi til Silje. Hu og Chark hadde laga deilig kalkun. Trude og Yvonne var også der. Vi spiste, prata og kosa oss. Halv tolv tok vi taxi ned til kaia. Vi så på raketter og ønska folk godt nyttår. Så gikk vi til Shell på Gloppe og møtte Magnus og Thomas. Snakka med de litt, før vi fikk noen til å kjøre oss hjem.

Torsdag, 1.januar, vekte mamma meg litt over fire. Var vel ikke helt i form. Så på Berlinerpoplene sammen med mamma og pappa, spiste litt mat og gikk en minitur med Lotte.

Fredag, 2.januar jobba jeg fra 7:45 til 14:45. Så slappa jeg av. På kvelden gikk var jeg og kjøpte turting med pappa. Kjøpte Bergansbukse, fleecebukse, superundertøy og skismøring. Etter det kjørte jeg rundt med Chark og Silje.

Lørdag 3.januar kunne jeg sove lenge, og jobba fra 11 til 20:15. Til middag spiste vi taco. Det var sinnsykt godt! Nam! Så kikka jeg på Frustrerte Fruer og spiste popcorn.

Søndag 4.januar våkna jeg klokka åtte. Så på Frustrerte Fruer et par timer. Spiste frokost. Så tok vi ned julepynten og kasta ut juletreet. Gikk tur med mamma, pappa og Lotte i skauen. Til middag lagde pappa deilig svinekam, også spiste vi fruktcocktail til dessert. Så prøvde jeg boblebadet vårt. Digg! Så var jeg en liten tur hos farmor og farfar.

Mandag, i går, stod jeg opp halv åtte. Var på spinning og Bodypump. Dro hjem, spiste litt, tørka støv, rødda og pakka. Mamma kjørte meg til togstasjonen litt over to.

Det snødde i dag til morran da vi våkna. Men så begynte det å regne litt i stad. Nå kommer det ingenting. Håper det begynner å snø igjen snart. Fem på halv to begynner neste time. Da er det allsang, etter det er det hustime. Så middag. Gleder meg litt til middag faktisk. Tror det er no pastagreier til middag. Pasta er bra! Nå har jeg skrivd nok. Vi snakkes!

2. JULEDAG 26.desember 2008 kl 09:16
Sorry meg altså, lenge siden jeg har blogga!
Nå sitter jeg på det perfekte rommet mitt. Men en kopp perfekt kaffe ved siden av meg. Som jeg har laga. Pappa kom akkurat og sa han skulle lage kaffe til mamma, men nå har jo jeg allerede lagd. Så mamma, kaffen du får servert på senga i dag er laga av meg:)

Det er allerede rrekki å bli 2. juledag. Sick! Det er fredag. Enda mer sick. Ei uke siden jeg kom hjem. Stod opp for ca ei time siden, har lest i ei perfekt bok.Ligge i grønne enger av Anne B. Ragde.

Tja, burde vel fortelle litt hva som har skjedd siden sist.. Søndan hadde vi bursdagsselskap for mamma. Vi skravla, spiste litt for mye kaker og kosa oss med kaffe. Etter selskapet rægga jeg med Chark. Vi kjørte den vanlige runda om Stavern fordi TOJBIJGEJ, og ellers litt rundt. Var en LITEN tur innom Mækkærn også..

Mandan sto jeg opp halv åtte. Kvart over ni var jeg på spinning med Becca, og etter det var vi på Bodypump. Digg! Etter å ha dusja dro jeg innom banken. Det var bare 19 personer foran meg i kø. Hurra! Da jeg kom hjem spiste jeg i full fart, før jeg tok på jobbklærna og kjørte til Prix. Jobba fra 13-19. Det var gøy å jobbe igjen. Sjøl om jeg fikk vondt i nakken. Etter jeg var ferdig å jobbe kjørte jeg til Silje. Chark var også der. Vi "så" på Hjemme Aleine. Dvs den stod på, mens vi skravla og tok bilder av hverandre. Veldig gøy. Da jeg kom hjem fikk jeg nakkemasasje av pappa. Hadde aldri overlevd uten. Så takk!

Tirsdan stod jeg opp klokka sju. Mamma hadde bursdag, så jeg ga hu ei pakke. Kari Traa-sokker. Kjøpt på Voss:) Jeg spiste froskost. Begynte på jobb klokka ni og satt i kassa til klokka fem. Jobba sammen med Silje, for første gang. Vi har jobba sammen siden juni, men aldri samtidig. Snodig. Etter jeg kom hjem bar det rett i dusjen. Så dro vi på Sandefjord Motor Hotell og spiste middag. Som vi gjør hver eneste lillejulaften. Spiste svinekam, potet, salat, tyttebærsyltetøy, sævs og SINNSYKT masse erter. Etterpå spiste vi SINNSYKT masse dessert. Var så mett etterpå at jeg trodde jeg skulle omkomme. Da vi kom hjem så vi litt på Kvelden før kvelden, og på Grevinnen og Hovmesterne. Mi laik.

Onsdan, julaften stod jeg opp klokka sju. Spiste frokost osv. Begynte på jobb kvart over åtte. Vaska gølver til klokka ni. Da satt jeg i kassa resten av dagen, dvs til klokka ett. Jobba sammen med Silje da også. Vi stengte klokka ett, men den siste kunda blei ikke ferdig å handle før kvart over. Er det mulig? Etter å ha telt kassa, kjørte jeg innom Vånni og Trude med gavene dems. Så kjørte jeg hjem og dusja. Så litt på Disneytegnefilmer. Så fiksa jeg meg ferdig og sånn. Halv fem kjørte Alexander og jeg og henta farmor og farfar. Tanta kom av seg sjøl. Vi spiste klokka fem ca. Ribbe, medisterkake, medisterpølse, potet, surkål.. Og riskrem. Blei ganske mett. Trodde kjolen kom til å revne.. Etter middag åpna vi gaver. Fikk masse fint:) Så drakk vi kaffe og spiste småkaker.

Torsdan, i går, sov jeg til over elleve. Vi spiste frokost. Også gikk jeg "lang" tur i skæven med mamma, pappa og Lotte. Det var deilig. Til middag spiste vi julemiddag. Så rægga vi på kvelden. Med Silje, Chark, Trude, Vånni og Christern. Kom hjem litt seint, og la meg.

I dag skal vi til tante og spise. Gleder meg! Har ikke vært der på leeenge nå. Og lenge siden jeg har spist føler jeg.. Det var en tull^^ Spiser hele tida. Burde hett spiseferie. I morra er det party på Gule i Stavern. Gleder meg! Det blir gøy. Seks uker i morra siden jeg var ute sist.. Skal jobbe igjen til mandan, det skal bli gøy. Liker å jobbe jeg:)

FJERDE SØNDAG I ADVENT! 21.desember 2008 kl 15:02
Hellu!
Nå er jeg hjemme. I snart to dager. Det er deilig!
Togturen hjem gikk phett. Litt lang, men kosa meg med hekling, lesing og soving. Og litt skravling med sidedama. Da jeg kom hjem spiste jeg lasagne. Var hjemme hele kvelden. Hekla ei lue, så på tv og skravla..

I går stod jeg opp halv åtte. Spiste frokost og dusja. Klokka ni hadde jeg klippetime. Også shoppa jeg julegaver. Klokka 12 var jeg på Husfliden og viste fram bunaden. Og shoppa garn. Og traska litt i byn med mami. Og på Nordbyen. Haha! Rødda litt på rommet.. Til middag spiste vi hjemmemekka pizza. Klokka ni på kvelden dro jeg på kino med Silje, Vånni og Magnus. Vi så på Max Manus. Den var helt ok. Så råna vi litt rundt etterpå. Var hjemme halv ett ca..

I dag våkna jeg halv ni. Laga julegaver, pakka julegaver og rødda. Så har vi pønta juletreet og sånn i dag. Koselig! Klokka fire skal vi ha bursdagsselskap for mamma. Det blir koselig å møte noen fler i familien^^ Og spise kake:)

DRIVING HOME FOR CHRISTMAS... 19.desember 2008 kl 08:44
Heeeei!
Nå er jeg veldig glad. Dagen da jeg skal reise hjem på juleferie er endelig her. Har venta og venta og venta... Nå er alt litt rart. Har kjempelyst til å dra hjem, men vil heller ikke dra fra skolen. Sekken er akkurat pakka ferdig nå. Syns sjøl at jeg har med meg lite ting..

Tenkte jeg skulle fortelle litt om i går. Det var frokost og morrasamling til vanlig tid. Etter morrasamlinga dro hele skolen bort til sjukehuset. Jeg fikk sitte på i bilen til Jon, hoho. På sjukehuset hadde vi julekonsert, det var koselig:) Så blei vi delt i to kor, jeg var på Kor 1. Vi dro først til gamlehjemmet og hadde julekonsert der, så til den vidaregåande skulen, og sang der også. Så blei alle sammen samla igjen, også sang vi i Coop-bygget. Det blei i alt fire konserter på meg i går. Fornøyd med det. Begynner å få skikkelig skills:) Så gikk jeg og kjøpte litt julepresanger til folka her, og kortet mitt blei helt skrapa. Så gikk vi tilbake til skolen. Klokka tre var det middag. Betasuppe og flatbrød. Det var godt. I timene etter middag pakka jeg, rødda, og susa rundt og gleda meg til å komme hjem. Klokka sju spiste vi nissegrøt i matsalen. Med nissegrøt menes det at det er mandel i grøten. Det var til sammen fire mandler i grøten. Jeg fikk mandel. To mandler faktisk. I en posjon med grøt. Blei faktisk litt flau. Greit å få én, men da jeg fikk en til så vurderte jeg en stund å bare svelge den. Men det gjorde jeg ikke. Så da fikk jeg to marsipangriser. Jeg ga den ene til Hanna. Har nemlig ikke fått kjøpt no julegave til hu, så da fikk hu den. Den andre skal jeg dele med mamma når jeg kommer hjem. Halv ni var det opplegg i peisestua. Lærerne spilte musikk, og alle sang. Julesanger. Det var koselig. Så drakk vi gløgg og spiste klementiner. Etterpå var det avsløring av hemmelig nissevenn. Min hemmelig nissevenn var den jeg trodde. En gutt. Som er superdupersjenert. Første gang jeg hørte han prate var i går liksom.. Jess. Så fortsatte jeg å pakke, og jeg laga ferdig et makramé-kjede. Det blei ganske fint så tror jeg skal ha det sjøl. Med mindre jeg skulle mangle no på en julegave da.. Jeg var ikkeno trøtt i går kveld, gleda meg så til å komme hjem. Gikk i dusjen etterhvert, vaska håret, tørka håret og retta håret. Så tenkte jeg at det var på tide å sove.. La meg litt over tre. Sovna etter en stund. Lå liksom bare og venta.

I dag stod jeg opp ti på halv åtte. Kledde på meg.. Halv åtte var det frokost. En koselig julefrokost. Med opprop^^ Spiste cornflakes og klementin og drakk kaffe. Etter frokosten pakka jeg heeelt ferdig. Klokka ni skal vi ned i Olavssalen. Skal ha juleavslutning, håper det blir koselig:) Vi skal være ferdig litt over ti. Da er det opp på rommet, sjekke om jeg har huska alt, også gå ned til togstasjonen. Skal kjøpe Se og Hør. Wee! Toget skal gå 11:39. Og det tar litt over 7 timer.. Skal lese, hekle, høre på musikk og sove. Håper tida går fort. Er i Larvik 18:50. Skal bli kjekt å se mamma og pappa og Alexander og Lotte og alle andre igjen:)

Jess, men da har jeg skrivd nok. I'm Driving Home for Christmas! ;D Snakkas!

GOD KVELD! 17.desember 2008 kl 22:40
Nå har jeg akkurat strikka ferdig ei lue. Den er hvit. Også har jeg hekla en hvit blomst som jeg har sydd på. Jess.

I går kveld hadde film- og foto elevkveld. Den begynte halv ni i Olavssalen. De hadde et kult opplegg. Med rød løper, paparazzi, journalist og direktesendt sending på storskjerm. Vi satt oss rundt små bord og fikk julebrus og popcorn. Vi så først på alle filmene de har laga så langt i år. Det var mye bra! Etterpå var det prisutdeling. Det var ferdig rundt halv elleve.

I dag var det ikke morrasamling, bare opprop. Så gikk vi opp på Gullfjordungen-skole. Der fikk vi se ei juleforestilling elevene hadde laga. De sang, dansa og hadde små skuespill. Det var skikkelig koselig å se på:) Klokka elleve var det rominspeksjon. Lyder kom og sjekka om rommet vårt var forsvaling å reise fra. Vi hadde rødda og vaska og alt var bra. Halv tolv var det lunsj. Vi fikk varmmat siden vi ikke fikk middag i dag. Det var pølse og potetstappe. Klokka ett møtte vi opp i Vangskyrkja. Vi hadde korøving et par timer. Så gikk jeg på butikken og kjøpte ferdig gaven til nissevennen min. Så var jeg på kafé sammen med Ingunn, Casandra, Tone, Kristian, Sine Mari og Henning. Vi drakk kakao og kosa oss. Det var koselig:) Klokka fem gikk vi tilbake til kirka. Antrekket skulle være svart med en rød detalj. Ingunn hadde hekla en liten rød lapp som jeg fikk og hengte på kjedet mitt. Klokka seks begynte julekonserten. Vi sang ulike julesanger. Også var det opplesning av noen tekster. Det var ferdig ca sju. Kjørte opp til skolen igjen, fikk sitte på med Solfrid. Forta meg å sette på en vaskemaskin før alle blei opptatt. Har vaska alt skittentøyet mitt i dag, unntatt det jeg har på meg. Har til og med vaska sengetrekk og håndkler. Så alt skal være reint til jeg kommer tilbake på skolen etter ferien:)

I dag har Caroline reist hjem. Hu tok bussen i ett-tida. Litt trist. Savner hu litt allerede. Får ikke se hu før neste år! Trude hadde siste dagen sin på fhs også. Hu er litt heldig. Men nå har vi bare kos igjen på skolen så det går fint:) Er jo under to døgn til jeg er hjemme. Om 45 timer er jeg NESTEN helt hjemme:) Gleeeeeeeeeeder meeeeeeeg!

YO! 16.desember 2008 kl 18:04
Nå har jeg akkurat vaska badet. Og rødda rommet. Senere i dag skal Marte vaske gølvet. Er nemlig romsjekk i morra klokka elleve. Uææ! Det ser fortsatt ut som en bombe har slått ned her da.. Typisk!

Ja, først kan jeg jo fortelle om i går. Etter frokost og morrasamling var det tid for linjefag. Vi hadde juleball, som Lyder så pent sa vi skulle ha. Med juleball mente han at det har no med en BALL å gjøre. Så vi spilte fotball med en kanonball. Det var jo gøy^^ Så var det dusjen før rektors time. Til lunsj spiste jeg taco-rester. Hihi. Også litt tør salat. Det var godt da. Fra halv ett til tre hadde vi kor. Altfor lenge! Å stå oppreist i to og en halv time og synge liksom. Bææ.. Også måtte vi jo få til sangen perfekt, også er det noen som ikke gidder å synge, ogsååå... Ja, det tar tid! Klokka tre gikk jeg ned på Vangen. Kjøpte garn og ny såpe til å ha på badet. Da jeg kom tilbake så satt jeg litt på pcen og slikt, før hele klassen halv seks kjørte hjem til Lyder. Heima hjå Lyder. Det var koselig. Først satt vi i ildhuset, eller hva det nå kalles, og drakk gløgg, mens Lyder spilte fiolin og snakka. Så gikk vi inn i huset. Det var svært!! Største huset jeg har sett tror jeg. Også så mange rom. Vi gikk på oppdagelsesferd. Så strikka vi, hekla og prata. Også serverte kona til Lyder skoleboller, sjokoladekake, lapper, kaffe, te og saft. Deilig! Så hadde vi tegnekonkurranse. Jeg var på lag med Helga og Solfrid. Og vi vant jo såklart. Vi fikk en melkesjokolade med non stop. Den delte vi med alle sammen. Litt snille må vi jo være når det snart er jul. Vi kjørte tilbake til skolen litt over elleve.

I hele dag, fra etter frokost og morrasamling fram til middag, har vi hatt juleverksted. Det var skikkelig gøy:) Laga engler og litt forskjellig julepynt, hambus og såpe. Wee! Til middag spiste vi karibisk gryte. Det var godt faktisk! Etter middag har jeg for det meste bare rødda.

Halv ni i kveld skal Film-og foto ha elevkveld. Gleder meg til det. Skal se på filmer de har laga og sånn. Blir sikkert artig!

I morra kveld skal vi ha julekonsert i Vangskyrkja. Det kan jo bli spennanes. Ellers skal vi bare kose oss fram til vi skal hjem til fredan. Jeg gleder meg like mye til å komme hjem som en unge gjør til julaften. Er bare 3 dager til jeg er hjemme nå. Trude skal hjem i morra hu. Heldiggrisen!

Har fått gave av nissevennen min i dag også. Kvikk lunsj, fox og nox:) Var en som sa det lå en pakke der forrige uke også til meg, men den var ikke der da jeg gikk for å hente den. Så da har noen tatt den. Er fler som har blitt frastjælt post i posthylla også. Det er så dritt når sånt skjer. Så det ender vel med at vi til slutt må ta postutdeling etter middagen. Så får vi sitte enda lenger ved bordet. Jess! Er jo sånn at ved middan så begynner og sluttter vi samtidig. Er jo forsåvidt greit, gjør jo det hjemme også. Men noen spiser det UTRULIG sakte, og noen ganger er det bare sånn at man føler man ikke takler å sitte der en halvtime etter man er ferdig å spise bare for å vente på de som spiser fem posjoner dritsakte... Puh!

TREDJE SØNDAG I ADVENT! 14.desember 2008 kl 10:57
Joho! Hallo!
Det har allerede rekki å bli tredje søndag i advent nå. Helt sykt ass! Haha!
Today I'm happy! Sitter på rommet nå. Våkna klokka åtte av meg sjøl. Åpna pakkekalendern (fikk balsam, jeeij), susa rundt og venta på frokost. Den var klokka ni. Spiste ei skål med müsli, melk og solbærsyltetøy. Det smakte annerledes. Også spiste jeg en lussekatt og drakk kaffe. Så gikk jeg ned på rommet, så på Amalies Jul, strikka og rødda. Rommet ser sånn ca røddig ut nå. Det blir jo rotete her med en gang! Rødder fire ganger hver dag. Eneste som virkelig er rotete nå, er pulten. Men med en plastkasse på, laptop, strikketing, tre vannflasker og litt småting ser det uansett rotete ut.

I går var det en bra dag. Jeg våkna av meg sjøl halv åtte. Hadde jo sovi endel dagen før. Så da gikk jeg i gang med å vaske klær. Vaska fire maskiner til sammen. Spiste frokost kvart på ni. Og så på Amalies Jul. Så lærte Marte meg å hekle. Det går så om så. Prøver meg på ei lue. Halv to var det middag, risgrøt som vanlig. Det smakte digg! Klokka tre kjørte hele skolen med buss til Bergen. Vi gikk på Mækkærn og spiste masse deilig mat, og gikk litt og rundt og kikka. Bergen så ut til å være en utrolig fin by. Skal dit igjen veit jeg! Halv seks møtte vi opp ved teateret. Klokka seks begynte Les Miserables. Det var så gøy! Utrolig bra! Hadde endel problemer med å skjønne hva de sa, og må si at jeg egentlig ikke fikk med meg innholdet, men det var bra for det. Med kjente skuespillere/sangere som Christine Guldbrandsen, ei fra Kvinner på Randen, ei fra S,M,XL, og ikke minst Lasse Linther. Weeho! Han er flink! Han er gift med Amalie^^ Hihi! Det varte til ca ti over ni. Bussen gikk tilbake igjen til skolen klokka ti så vi hadde litt tid. Derfor gikk vi på Mækkærn en gang til. Og gikk rundt og kikka litt til. Fiiin by. Og masse masse mennesker. Også var det pynta fint til jul og greier. Må si juletreet som var der, er ENDEL penere enn det vi har her på skolen som har rødt lys på seg. Det er rett og slett litt stygt. Da vi kom tilbake var jeg litt på pcen og preika med folk på msn før jeg la meg. Sov aleine i natt, og sov veeeldig godt:)

Nå er det kun 5 dager til jeg skal hjem! Uææ det går så fort! Håper de neste dagene fyker avsted også! Jeg vil hjeeeem! Har det fint her da, ække det^^ Må si jeg misunner de som bor i Bergen littegrann. De kan bare reise halvannen time så er de hjemme. Mens jeg må ta toget i 7 timer.. Jaja. I dag skal jeg preppe skia mine. Hvertfall begynne med det. Kan jo bli moro:) Gleder meg til middan i dag. Vi skal spise taco! Jeg elsker taco! Så får vi hvertfall no godt å spise. Resten av maten her smaker jo likt^^ Eller så er den uten smak. Men skakke klage. Skal snart hjem og spise digg mat! Medisterkaker, riskrem, kaker, ribbe, SURKÅL, pizza... Nam nam!

YO! 12.desember 2008 kl 21:55
Heisann!
Nå har jeg akkurat kommet ut av dusjen. Sitter og hører på musikk og snakker med Trude på msn. Det er koselig:)

Dagen i dag har ikke vært så veldig givane akkurat. Stod opp halv åtte, kledde på meg og spiste frokost. Morgensamlinga i dag var det Hanna, Caroline og jeg som hadde. Igjen. Tredje og siste gangen i dag. Vi viste dagens episode av Amalies Jul. På storskjerm. Det var gøy. Hadde keramikk til kvart over elleve. Merka hodepina kom i ti-tida, så gikk og la meg, og sov til nesten halv ett. Da hadde vi avslutning i keramikken. Vi var i leiligheten til Marit, lærern. Vi så på Polarekspressen, drakk kakao og fikk pepperkaker og sjokolade. Var ferdig litt før to. Da gikk jeg og la meg og sov til nesten halv seks. Strikka litt og sånn etter det.

Nå er rommet mitt fryktelig rotete! Satser på å få vekk alle klærna som ligger strødd utover i morra, og vaska de. Også rydde pulten og reie opp senga. Da blir det koselig her igjen:)

Det er fredag i dag, og kun ei uke igjen til jeg skal hjem! Gleder meg bare mer og mer for hver dag! Nå skal jeg strikke litt før jeg går og legger meg. Begynte på ei ny lue igjen i går, den ellevte etter jeg kom hit. Har vært ganske produktiv. Natta!

GUTEN ABEND! 
Ja, så var det igjen tid for å blogge:)
Etter skolen i går, blei jeg, Helga, Solfrid og noen til kjørt ned til Vangen der vi stod utafor Spar og solgte lys for Amnesty. Også fikk jeg to pakker i posten. En stor fra mamma som inneholdt en pakkekalender, jippi, og en gave/julegave fra André. Blei så glad! Spiste middag sammen med Helga og Solfrid da vi kom tilbake. Raspa gulrøtter og taco-sei. Det smakte digg! Såå husker jeg ikke hva mer som skjedde... Halv ni var det huskonsert. Den varte til elleve-tida. Det var gøy, folk er så flinke til å spille og synge. Klarte å legge meg før tolv i går og sovna som en stein:)

I dag stod jeg opp litt over halv åtte, kledde på meg og gikk opp og spiste frokost og drakk kaffe. Så pakka jeg sekken. Etter morgensamlinga dro klassen ned til idrettshallen på Vangen. Fikk sitte på med Solfrid. Vi spilte basket fra halv ti til tolv. Det var litt gøy faktisk. Så dusja vi, før vi dro på Kafé Stasjonen. Spiste Vestlandslefse og drakk masse kakao. Så kjørte vi bort på Amfi en tur. Jeg kjøpte garn, heklenål, klistremerker, gave til nissevennen min, et blad, klementiner, en liten nisse, sjokolade.. Også dro vi på Endeve-sport. Der kjøpte jeg preppeutstyr, og litt julegave:) Da vi kom tilbake var det middag. Makarone- og pølseform, og salat. Smakte helt greit. Etter middag satt Hanna og jeg barnevakt for barna til Jon, en lærer, i ca en time. Så så jeg på Amalies Jul og leste blad. Mer har det ikke rekki å skje enda.

Håper det skal skje no stort i dag. Som at jeg feks får no av min hemmelig nissevenn. Har ikke fått en j**** dritt enda! Blir så sinna! Skal slå personen når jeg får vite hvem det er. Kunne jo bare gitt en klem. Hadde ikke forundra meg om det ikke er noen som har meg som nissevenn. Man skal stole på magefølelsen, og den sier at det ikke er noen..

Nå er det 8 dager til jeg skal hjem. Ei uke og en dag! Jeeij! Gleder meg! :)

YO! 10.desember 2008 kl 11:50
Heisann!
Nå har jeg akkurat sett dagens episode av Amalies Jul. Sitter med en kopp deilig varm kaffe. Nam! I dag er det onsdag. I dag har klassen vaska alle IF-romma og gymsalen. Etterpå skal vi se på Lars Monsen.

Om mandan hadde vi linjefag på begynnelsen av dagen. Hadde intervalltrening i gymsalen. Det var litt gøy. Så hadde vi forum. Vi fikk servert varmlunsj, jeg spiste ravioli og salat. Så hadde vi rektors time, før vi hadde kor. Før koret gikk jeg på do i gymsalen. Det er gamle doer så det er krok på døra. Kroken på døra til den båsen jeg var i, nekta å gå opp, så jeg måtte rope på hjelp og håpe på at noen kom og redda meg. Det var det til slutt da^^ I koret sang vi julesanger. Til middag fikk vi tomatsuppe, æsj. Det smaker vondt fra før, i tillegg til at pastaen oppi var overkokt. Etter middag satt jeg på med Solfrid ned til Vangen så jeg fikk henta Telemarkskia og turskia mine. Også kjøpte jeg gave til nissevennen min:)

Tirsdag, i går, spiste jeg først frokost, så var det morgensamling. Så hadde jeg fri til halv to. Amund, lærern i Matglede er nemlig ikke her den uka her. Vaska gangen og hele rommet og skifta på senga. Så så jeg på Amalies Jul. Og Juno, en film Halv to hadde vi allsang, da sang vi julesanger. Etter det var det hustime. Til middag fikk vi karbonader med løk. Og grønnsaker. Potet takler jeg ikke å spise lenger nesten. Er så lei av det! Men karbonadene var digge! :D
Etter middag så jeg på Corpse Bride. Halv to gikk vi gjennom fravær. Usj! Det var ikke mye da, men jeg liker ikke ha no fravær.. Etter kveldsmat så jeg på Jackie Brown inne på rommet til Caroline. Det var bra. Så altså tre filmer i går^^ La meg litt over tolv..

Nå er det bare 9 dager til jeg skal hjem! Joho! Blir jo kortere og kortere for hver dag:) Hihi!

ANDRE SØNDAG I ADVENT! 7.desember 2008 kl 19:20
Hei og god kveld!
Sitter inne på rommet til Hanna og Caroline. Ser sånn halvveis på Flåklypa. I dag er det andre søndag i advent. Må si det går fort. Skal hjem om 12 dager. Gleder meg:) Snakka med mamma i telefonen før i dag, det var ganske koselig, nå gleder jeg meg enda mer til å komme hjem. Skal spise masse riskrem og Delfi-kake. Nammenam!

I går hadde vi elevkveld. Det var utrolig moro! Vi begynte klokka åtte. Dansa, hadde sketsjer og sang. Så gikk vi ut og tente julegrana. Og sang Nå tennes tusen julelys. Så spiste vi pizza og drakk tynn saft. Så hadde vi leker. Så dansing. Vi dansa The Støvel Dance, Macarena, Ketchup-dansen og Call on me. Hihi! Vi var ferdig halv-ett-ett-tida. Etter det rødda vi, og var ferdig litt før halv to. Gikk og la meg ca ti på to.

I dag våkna jeg av meg sjøl fem på ni. Gikk opp på matsalen og henta to rundstykker, før jeg så på gårsdagens og dagens episode av Amalies Jul. Så gikk jeg og la meg igjen, og sov til Marte vekte meg litt over halv tre. Klokka tre spiste vi middag. Moussaka, salat og brød. Til dessert fikk vi gelé med vaniljesaus. Det gikk et par timer uten at jeg gjorde no spesielt. Så gikk jeg ned til Vangen og opp igjen sammen med Caroline. Og det er alt som har skjedd i dag..

VOSSASEMINAR, BERGENTUR OG KOSEKOS MED MER... 4.desember 2008 kl 23:30
Hei og god kveld!
Endelig fått nett. Det har vært nede i hele dag, så har ikke fått mulighet til å blogge før nå^^
Tjaa, nå er det MASSE å fortelle.. Kan begynne med mandagskvelden. Da så jeg på Eward Scissorhands sammen med Caroline og Karsten. Og vil jobba med elevkvelden.. Tja, det var det.

Tirsdan var det først frokost, så morgensamling. Så gikk hele skolen opp til Mølstertunet, en gård oppi lia her, ca tre kvarter å gå. Det er Voss Folkemuseum. Vi blei delt i to grupper, og min gruppe fikk først omvisning inne i museumet. Vi lærte litt om Voss sånn det var før, om bryllup og sånn. Så var det omvisning ute der gården var. Det eldste huset var fra 1500-tallet, og det nyeste fra ca 1850. Det var like kaldt inni husa som utafor, ca 5 minusgrader. Såå var det tid for å spise lapper med syltetøy og drikke tynn saft. Deretter var det noen som spilte fiolin og dansa for oss. Så skulle vi spise middag, og vi fikk servert supanesoppa. Det er sau, kjøtt, flesk, poteter, surmelk og masse fett. Det smakte hvertfall grusomt. Æsj! Så jeg spiste flattbrød. Etter maten kunne vi gå, og jeg traska ned til Vangen for å finne no å spise. Klarte å gå meg bort på veien.. Det eneste jeg fant av mat som frista, var en pizzabolle, som jeg gomla på på vei opp igjen til skolen. Da hadde vi gangmøte, og fortsatte å jobbe med elevkvelden...

Onsdan, i går, kunne vi spise frokost halv åtte. Og klokka åtte tok IF-klassen bussen fra skolen. Vi skulle nemlig til Bergen! Først kjørte vi til en skøytebane. Vi kom dit ca halv ti, og var det til tolv. Der prøvde vi å stå på lengdeløpskøyter. Og det var både vanskelig og vondt. Klarte å gå ca to runder, da måtte jeg gi meg. Resten av tida satt vi i garderoben og snakka. Så kjørte vi til Vannkanten og bada i badeland. Det var gøy. Det var en sklie der som var kjempemørk og som gikk fort. Satt i boblebad, svømte og bada ute. Så gikk vi og dusja og skifta, før vi gikk på Peppes klokka to og spiste. Vi kunne spise så mye vi ville. Jeg kjøpte en Farris, den kosta 36 kroner. Helt sykt! Det var god pizza da, med rømmedressing og oregano. Også fikk vi fænsi nisseluer. Etter en times spising gikk vi for å spille curling. Vi fikk på oss noen såler til å ha på skoa, den ene sklei på isen. Det var tre curlingbaner, og vi delte oss i seks lag. Vi øvde på å skyve steinen litt, før vi begynte å konkurrere. Jeg kan godt si jeg var det dårligste der, men jeg klarte å slå et skikkelig slag en gang. Den gikk midt i sirkelen og klinka vekk den ene steinen til det andre laget. Da blei jeg stolt av meg sjøl:) Etter to og en halv time på curlingbanen, tok vi bussen avgårde. Nå var det tid for håndballkamp. Fyllingen mot Runar. Jeg heia på Runar, siden de er fra Sandefjord. Desverre tapte Runar, men det gikk greit. Jeg prøvde å ikke være engasjert i kampen, men det var ikke lett^^ Etter kampen, kjørte vi tilbake til skolen. Satt sammen med Casandra på bussen, så hu guida litt mens vi kjørte gjennom Bergen. Det var gøy. Var "hjemme" rundt halv ti-tida. Da dusja jeg, og susa litt før jeg la meg.

I dag stod jeg opp til frokost kvart på åtte. Etter morgensamlinga sykla jeg sammen med Helga og Sigrid ned til idrettshallen. Der spilte vi håndball. For siste gang, og det er jeg sååå glad for. Jeg misliker håndball sterkt! Var inne i hallen i ca tre timer, så spiste vi lønsj, før vi gikk ut og spilte fotball på kunstgrassbanen en halvtimes tid. Jeg stod i mål. Var egentlig ganske god. Klarte å redde tre baller, og det er jeg stolt av. Slapp inn elleve ellerno da, men det trenger ikke nevnes^^ Så sykla jeg innom butikken og kjøpte Kinder-kalender, ettersom jeg ikke har noen kalender i år enda. Så sykla jeg opp til skolen, og dusja før middag. I dag fikk vi servert hjortegryte. Det smakte høgg. Smakte sånn som vått reinsdyrskinn lukter omtrent. Så jeg spiste brokkoli^^ Det smakte helt ok. Etter middag så jeg på dagens episode av Amalies Jul. Klokka fem hadde vi gangmøte for å jobbe med elevkvelden. Vi gikk gjennom endel av det. Så laga vi plakater og sånn. Så spiste vi kveldsmat. Litt over ni gikk noen av oss bort i musikksalen. Skal danse en hip-hop-dans sammen med Marte, Torleif, Helena og Jade. Det blir ganske bra:)

Tja, dett var dett. Nå er det blitt enda nærmere juleferien. 15 dager til jeg skal hjem nå. To uker og en dag. Gleder meg ekstremt! Tror ikke jeg får no julefølelse før jeg kommer hjem til det vanlige med julepynt og juletre og mamma og pappa og Alexander og Lotte og resten av familien min og vennene mine og rommet mitt. Ja! Jeg gleder meg!

Nå husker jeg ikke om det er no mer å skrive. Skal dusje nå tenkte jeg. Også legge meg etter det. Jeeij! Najt!

MA GAD! 1.desember 2008 kl 19:08
Som tida flyr! Nå er det plutselig blitt mandag 1.desember og det er 23 dager til julaften. 18 dager til jeg skal hjem. Gleder meg no helt syyyykt! Skal bli så DEILIG!

Lørdan stod jeg opp til frokost kvart på ni. Så var det morgensamling. Så kom en mann fra LLH og holdt foredrag. Sånn jeg hadde sett det for meg, så ville det være så interessant og engasjerende at man ville få lyst til å bli homofile når vi gikk derfra igjen. Men han mannen som snakka, virka rett og slett så lite engasjert at det virker som verdens kjipaste ting å være homo. Men det er jo ikke det. Veit hvertfall jeg som kjenner noen som er det. De er kule folk, og jeg digger de! Klokka to spiste vi grøt. Nam! Gjorde ikke no spesielt egentlig, men hadde et lite gangmøte. Kveldsmaten var klokka seks. Da spiste vi gode rundstykker. Så satt jeg på rommet og så på Sex og Singelliv. La meg halv ti fordi jeg var så trøtt.

Søndan stod jeg opp til frokost klokka ni. Så satt jeg på rommet og så ferdig Sex og Singelliv. Har i alt sett 94 episoder. Det er deilig å være ferdig! Middagen i går var svinekam, poteter, grønnsaker og saus. Nam! Til dessert fikk vi karamellpudding med krem. Klokka fem var jeg med på sirkeltrening nede i gymsalen. Det var deilig å få trent litt:) Resten av kvelden gjorde jeg egentlig ikke så mye. Så på film med Caroline og Karsten da. Requiem of a Dream. Den var bra!

I dag var det frokost til vanlig tid, kvart på åtte. Da jeg kom opp i matsalen var det hengt opp en svær adventslysestake. Det var koselig. Så var det morgensamling. Så linjefag, og da gikk jeg med klassen bort til Hangursbanen og henta årskorta våre til skitrekket. Weeho! Så var det fri litt før vi hadde forum. Så var det varm lunsj, og jeg spiste risgrøt. Så rektors time, men den blei ikkeno av, fordi... Tre gutter her på skolen har installert et webkamera inne på et av romma her (som står tomt da). Så det var møte om det med alle lærerne, og de kom fram til at de tre skulle bli bortvist ei uke. Halvannen time før middag hadde vi kor. Vi har begynt å synge julesanger nå. Skal nemlig ha konsert i Vangskirka en dag rett før juleferien. Blir nok koselig:)

Marte har vært hjemme i hælja, og hu tok med seg adventslysestake tilbake som vi har i vinduet. Også har jeg hengt opp pepperkakehjertet mitt. Så nå er det koselig her:)

God kveld! 28.november 2008 kl 20:14
God kveld!
Nå har jeg akkurat spist kveldsmat og drekki kaffe. Nam! Kom akkurat på at jeg egentlig skulle tatt nye linser i dag, men det har jeg visst glemt^^
Tja.. Mye har skjedd siden sist..

Tirsdagskvelden så jeg på Into the Wild sammen med Hanna og Caroline. Uten norsk tekst^^

Onsdan skjedd det at jeg var med klassen nede på Endeve Sport for å kjøpe ski. Fant både Telemarkski og turski:) Blei masse penger, og nå er jeg ganske fattig^^ Men det er en investering og jeg vil få mye moro. Etter det skulle vi gå i gymsalen, men jeg gikk og dusja. Dumt av meg men. Første gang hele skoleåret jeg ikke går til timen, OG de tok fravær. Tror det er første gang fraværet er tatt. Jaja, får ikke gjort no med det. Etter middag hadde vi gangmøte for å planlegge elevkvelden. Kom vel egentlig ikkeno lenger, som vanlig. Så på Sex og Singelliv på kvelden..

Natt til torsdag, i går, var jeg ikke no bra. Lå med kramper i magen omtrent hele natta, og var superkvalm og måtte spy, så jeg orka heller ikke gå på skolen i går. Men var på morgensamlinga da^^ Siden jeg hadde slappe-av-dag og ikke var sengeliggende, kunne jeg likegodt gjøre no fornuftig. Så jeg vaska 7 maskiner med klær. Høres veldig mye ut, og det er det også. Selv om det var noen til mørk vask, lys vask, og ullvask. Må jo vaskas hver for seg. Og maskinane er heller ikke så veldig store. I lunsjen gikk jeg opp og henta meg en kopp kaffe. Det meste av dagen brukte jeg på å se på Sex og Singelliv. Til middag var det stekt fiskepudding, poteter og kokte gulrøtter i hvit saus. Det var godt! Vi var ganske få til middag, så Caroline og jeg satt aleine ved et bord.. Etter middag var det tilbake å se Sex og Singelliv. Ellers satt jeg på msn. Gikk i dusjen rundt elleve, og la meg etter det.

I dag har det vært en helt ok dag. Stod opp til middag kvart på åtte, så var det morgensamling, så keramikk. Laga en svær kopp. Den er diger. Og ganske stygg, men den er tøff! Til middag i dag spiste vi skinkegrateng. Og poteter, men jeg spiste ikke potet, er så fryktelig lei av det! Skinkegratengen var god da:) Etter middag så jeg et par episoder med Sex og Singelliv, før jeg sov en time. Halv seks gikk vi ned i gymsalen for å planlegge elevkvelden. Igjen. Skulle egentlig danse og sånn, fordi vi skal ha en dans, men det blei ikkeno av.. Såå gikk noen av oss opp på rommet til Marte og meg for å snakke, men kom vel egentlig ikkeno lenger.

Etterpå skal Marte på kosekveld i Nedigard, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å få til en dans da. Hvertfall litt. Er jo gøy å danse, så lenge ingen ser på^^

I morra kan vi sove en time lenger siden det er lørdag. Det blir deilig! Lørdagstemaet i morra er at det kommer folk fra LLH (Landsforeningen for lesbiske og homofile) og skal snakke og holde foredrag. Håper det blir bra:)

24! 25.november 2008 kl 17:31
God ettermiddag!
Nå sitter jeg inne på rommet til Hanna og Caroline. Sitter og nerder på hver vår pc. Er trøtt nå. Og har fått litt lett hodepine. Ikke spør hvorfor. Får gå meg en tur etterpå. Nå er det bare 24 dager til jeg skal hjem på juleferie, og jeg gleder meg!

Fortelle om hælja... Fredan var det keramikk. Fantasien begynner å ta slutt merker jeg. Hva mer skjedde? Klokka seks begynte lørdagstemaet. MSO (Medisinstudenters Seksualopplysning) fra Bergen var her og holdt foredrag om kjønnssykdommer fra til kveldsmat. Etter kveldsmat og fram til litt før halv ti hadde vi avslapningsøkt. Vi pusta, maserte hverandre osv. Etter det og til seint på natta satt jeg inne på rommet til Hanna og Caroline sammen med Håkon, Haakon og Eirik og snakka i mørten med stearinlys. Det var koselig:)

På lørdan klokka ti fortsatte lørdagstemaet. Vi lærte om litt forskjellig og hadde noen leker. Følte ikke at jeg lærte no egentlig. Det varte fram til klokka to. Da var det middag, risgrøt. Så var det slækking resten av dagen. Det vil si strikke og sove. Kvart over sju blei jeg vekt. Da var det tid for å pynte seg. Klokka åtte begynte elevkvelden til 3. Midtgard. De arrangerte bryllup. Var artig. Så spiste vi pizza og det var noen leker. Så gikk vi opp på rommet, og jeg la meg etterhvert.

På søndan stod jeg opp til frokost klokka ni. Så på Sex og Singelliv et par timer. Så gikk jeg ned på Vangen sammen med Helga, og vi gikk på Café Stasjonen og drakk kaffe latte og så på stafett. Norge vant! Heia Nortug! Så var det middag. Svinestek og poteter og grønnsaker. Til dessert var det russe-dessert med vaniljesaus. Tror ikke jeg har smakt no verre.  Så satt jeg sammen med Helga og strikka litt. Hmm... Resten av kvelden husker jeg ikke.

Mandan, i går, var det frokost kvart på åtte. Så morgensamling. Så linjefag. Satt først litt på IF-rommet og snakka, så gikk vi ned i gymsalen og fikk instruksjon i badminton. Badminton kan spilles på to måter. Du har campingtur-badminton, der man spiller mot en medspiller og teller til 100. Så har du vanlig badminton, der du spiller mot en fiende og det er om å gjøre at fienden ikke skal kunne slå tilbake.. Tror det er en sport der man lett blir uvenner.. Etter linjefag, var det forum. Håkon fortalte om piratkopiering. Så var det lunsj, og mandager får vi varmmat til lunsj. Det var pasta. Jeg elsker pasta! Spiser det så sjelden. Så var det rektors time, så kor. Kor er gøy, vi sang julesanger. Også maserer vi hverandre. Det var hardt, men digg etterpå! Til middag i går spiste vi lapskaus. Så gikk jeg en tur ned til Vangen aleine i ca tre kvarter. Var deilig å komme seg ut litt. Så dusja jeg, så var det IF-møte. Vi skal til Bergen neste onsdag og måtte planlegge. Klokka seks var jeg med på bingo i peisestua. Bare slappa av resten av dagen med strikking.

I dag stod jeg også opp til frokost kvart på åtte. Spiste Corn Flakes med Biola. Digger når det en sjelden gang er Biola. Så var det morgensamling, så Matglede. Vi laga pepperkakehus. Har ikke satt det sammen enda da, men har laga vegger og tak og pipe. Laga sammen med Ingvild. Også laga vi kokosmakroner. Det er digg! Så var det lunsj og vasketime, altså to timer fri. Så allsang og hustime. Middagen i dag var spagetti med kjøttsaus. Nam! Etter middag hadde vi gangmøte for å planlegge elevkvelden vi skal ha neste lørdag. Håper det blir bra. Nå vurderer jeg å gå og sove litt:)

JEG ER SÅ LYKKELIG! 20.november 2008 kl 20:55
HEI!
God kveld! Tenkte å blogge litt nå. Håper jeg har nok å skrive til at det fyller et laaaaangt blogginnlegg. Begynner å skrive om nå. Akkurat nå sitter jeg på rommet til Hanna og Caroline. Jeg sitter med ørepropper og hører på høy musikk. Foo Fighers. Me like! Også spøtær jeg. Begynt på ei rød lue i dag. Den blir fin. Tenkte det skulle være julegave, men den blir så fin så tror den blir til meg sjøl. Hanna og Caroline sitter og ser på film. Håkon nerder pcen sin. Det er kaldt i rommet fordi vinduet står åpent. Grøss! Men jeg har på meg et teppe. Som jeg kjøpte på vennesalg på Kid:) Tja, i dag er det torsdag. Allerede! Uka er jo snart ferdig. På en måte glad for det. Håper de neste 29 dagene går like fort, da skal jeg nemlig hjem på juleferie. Og jeg gleder meg! Skal jobbe, råne, gå tur med Chark, jobbe mer, råne mer, forhåpentligvis i juleselskap til noen, spise god mat, sove lenge, trene på Spenst, spinning med Barsketor, båddipump med Becca, råne enda mer, spise mer, trene, gå en tur til, jobbe litt mer, rett og slett bare koooose meg!

I dag har vi hatt linjefag. Og siden det er torsdag betyr det håndball i idrettshallen og fotball på kunstgrassbanen. Jeg er ikke helt i toppform av forkjølelsen enda, men blei med til å begynne med å lære håndballtriks. Da det blei endel løping inni bildet, tetta halsen seg og jeg orka ikke løpe mer. Så satt på tribunen og så på til klokka tolv. Da var det lunsj. Spiste deilig knekkebrød med bringebærsyltetøy på tube. Nam! Kvart på et skulle vi ut og spille fotball. Jeg vurderte det litt, før jeg fant ut at det ikke ville være lurt å hverken løpe ute eller sitte og se på og fryse, så jeg gikk til skolen sammen med Marte og Stephan, som også var litt småforkjøla. Kom opp på skolen i halv-to-tida. Strikka og slækkan før middag. Til middag spiste vi skinke- og pastasaus. Og nybakt brød. *sette pris på* Det smakte godt! Fra middag og til klokka seks satt jeg på rommet til Hanna og Caroline og så på Sex og Singelliv. Klokka seks hadde musikklassen huskonsert i Olavssalen. Den var bra! Den varte en halvtime. Fra halv sju og fram til kveldsmat halv åtte, satt jeg på rommet til Hanna og Caroline og så på Sex og Singelliv. Og nå sitter jeg altså her igjen. Bare at nå ser jeg ikke på Sex og Singelliv lenger^^

Tja, mye har skjedd siden sist jeg skreiv et langt blogginnlegg. Kan begynne med torsdan forrige uke, også forteller jeg det jeg husker. Torsdan var dagen jeg begynte å være forkjøla, så var ikke med å spille håndball eller fotball. Satt og frøys halvannen time mens jeg så på de andre spilte fotball da. Det skulle jeg ikke gjort^^ På kvelden så jeg på Doom sammen med Caroline. Ellers skjedde det vel ikke så mye annet spennende. Fredan var det storfag-dag. Etterhvert har jeg ikke så mange idéer i hodet om hva jeg kan lage av leire, så det blei en julegave til. Skriver ikke hva det er her, ettersom en av de personene jeg veit pleier å lese bloggen min, skal få gava. Etter skoledagen var ferdig, pakka jeg. Så tok jeg taxi ned til togstasjonen sammen med Hanna, Caroline og Håkon. Vi spiste på Pizzabakern. Jeg spiste wraps med kylling. De andre spiste pizza. Klokka 16:07 tok jeg, Hanna, Caroline, Håkon, Bjørn-Ola og Eirik toget fra stasjonen. Kom til Oslo ti over ti. Vi satt og venta litt, og halv elleve kom Silje. Weeho! Alt klart for en bra hælj i Oslo! Vi tog t-banen fra Oslo S til Mortensrud der faren til Hanna bor, der vi skulle bo og sove. Caroline sov på rommet til Hanna nede, jeg sov med Silje, Håkon og Bjørn-Ola i ei lita stue, og Hanna og Eirik sov på et annet rom. Satt litt oppe og snakka før vi la oss. På lørdan våkna jeg før åtte, men etter å ha lest litt i ei bok sovna jeg igjen. Våkna i ti-elleve-tida igjen, og vekte de andre. Ikke helt i form og med lett hodepine trengte jeg sårt litt mat. Silje og jeg bomma et par knekkebrød hver av Bjørn-Ola, som vi spiste med sjølkjøpt makrell-i-tomat på. Pålegg huska vi å kjøpe, men ikke no å ha det på. Etter at alle hadde dusja og de som ville hadde spist frokost, tok vi t-banen tilbake til Oslo S. Vi gikk litt rundt i Oslo, spiste en cheesburger fra Mækkærn (som det tok minst et kvarter å få), shoppa litt og kosa oss. Så tok vi t-banen til Bogerud, der mamman til Hanna bor. Der skulle vi være den kvelden, og ha fest. Alle satt som klistra til tven et par timer og så på alt mulig. Hadde jo ikke sett en tv på evigheter. Så spiste vi pannekaker. Deilig! Etterhvert begynte det å komme folk, blant annet masse venner av lillesøstra til Hanna, og huset blei ganske fullt. Jaja, det var en koselig kveld hvertfall:) Litt over tolv kom mora til Hanna hjem og alle måtte gå. Og vi måtte rydde. Det tok litt tid. Så bestilte vi taxi tilbake til Mortensrud. Ei venninne av Caroline, som også heter Caroline og er fra Volda, var også med oss på kvelden. Hu blei med til faren til Hanna også, og sov der natt til søndag. Søndag våkna jeg igjen som førstemann. Skjønner ikke hva det er med meg og ikke kunne sove lenge om morran altså^^ Alle spiste frokost sammen på søndan da. Hanna stekte rundstykker og vi kosa oss. Så slækka vi. Gjorde ingenting. Så pakka Silje og jeg, og klokka 16:16 tok vi t-banen til Oslo S. Vi tok toget som gikk til Drammen 17:17, og var der litt før seks. Der henta mamman til Silje oss, og kjørte oss hjem til kjære Larvik. Det var koselig å komme hjem en tur. Snakka med mamma, pappa, Alexander og Lotte en stund, spiste pizza og så på tv. Så var det tid for å råne litt med gjengen. Henta først Chark, så Silje, og så kjørte vi til Kvelde og henta Becca. Vi kosa oss. Kjørte rundt omkring. Masse i Stavern. Rånerunda vår er fortsatt digg å kjøre. Blir nok aldri lei den. Så kjørte jeg alle hjem. Var hjemme rundt halv tolv. Da gikk jeg og la meg. På mandan var planen at jeg skulle på spinning og Bodypump, men var ikke helt i form til det. Hosta så masse på natta. Jeg spiste frokost, dusja og slappa av litt. Så gikk jeg tur med mamma og Lotte i skauen. Det var koselig. Da vi kom tilbake måtte jeg pakke. Så kom pappa hjem en tur. Tog toget fra Larvik og tilbake til Voss 14:24. Var i Voss rundt halv ti. Så gikk jeg opp til skolen. La meg i halv elleve-tida.

Tirsdagsmorran orka jeg ikke stå opp før halv ni. Rakk akkurat morrasamlinga ti over halv ni. Så var det Matglede. Det kom en mann fra Tine som lærte oss å dekorere ostefat. Var ikke akkurat beste formen jeg var i til å sitte og skjære opp ost i halvannen time, men holdt ut. Gikk og la meg halv tolv, og blei vekt av at noen støvsugde meg i hodet litt før halv åtte. Da var det kveldsmat. Etter det var det gangmøte. Satt 14 stykker inne på rommet til Marte og meg. Det var koselig. La meg etterhvert.

I går, onsdag, var formen bra da jeg stod opp. Vi hadde linjefag. Først var vi nede på Mosjonsgutane (treningssenter) og hadde styrketrening. Det var deilig! Kosa meg skikkelig. Etterpå fikk vi informasjon om ski vi må kjøpe. Må ha både telemarkski og fjellski. Til middag spiste vi Sei Mexicana. Det er godt. Satt hele kvelden og så på Sex og Singelliv inne på rommet. Var deilig å bare slappe helt aleine inne på rommet. Så, i ti-tida kom hodepina tilbake. Det var kjipt. Så jeg la meg.

Så våkna jeg i dag, og dagen i dag har jeg fortalt om. Så det var alt! Håper du liker å lese! For jeg liker å skrive! Tschüs!

Hei! 19.november 2008 kl 22:27
Tenkte egentlig å skrive et langt blogginnlegg nå, men skal heller skrive et kort et. Om hodepinen min. Usj! Hadde det da jeg kom tilbake til Voss ved ti-tida mandag kveld (etter en hælj i Oslo og en dag hjemme). La meg i halv elleve-tida. Våkna halv ni tirsdag morgen med press i hodet. Klarte meg gjennom skoledagen som varte til halv tolv. Da la jeg meg og sov til halv åtte på kvelden. Da var hodepinen vekk. Den var vekk resten av kvelden. I dag våkna jeg frisk og fin, kun litt forkjølelse igjen. Har vært frisk i hodet hele dagen, men for ca en time siden kom hodepinen tilbake igjen. Nå har jeg tatt to Paracett, tatt på pysjen, og skal gå og legge meg. Natta!

Heisann 13.november 2008 kl 14:39
Blogginnlegg skrevet onsdag 12.november 21:45

God kveld!
Tenkte det passa fint å blogge litt igjen. Sitter nå på rommet. Hører på glad-sanger. Har akkurat kommet tilbake fra Vangen. Gått dit med Caroline. Vi kjøpte sjokolade til Hanna^^
Ja, siden sist har det skjedd mye. Tenkte å fortelle litt. Det har blant annet vært elevstemne i hælja som var..
På fredan hadde vi storfag fram til lunsj. Etter lunsj hadde hadde vi kor og øvde på sangene vi skulle framføre (Memory, Good night Sweetheart, Climb every Mountain og Laurdagskveld). Så raka IF og data-klassen alle plenane ute på skoleområdet. Så spiste vi middag. På kvelden husker jeg ikke hva som skjedde. Satt inne hos Hanna og Caroline og preika^^
Lørdan var det frokost kvart på åtte, og morgensamling ti over halv ni. Klokka ni var det allsang sammen med de tidligere elevene. Det var koselig. Men fikk ganske tresmak i ræva etter over en time på gulvet. Så øvde vi kor igjen. Så fikk alle klassen utdelt oppgaver over hva de skulle gjøre. IF-klassen sin oppgave var å bære stoler opp i matsalen. Det skulle være plass til 300 personer der. Så var jeg på Vangen en tur. Så sov jeg en time fordi jeg ikke var helt i form. Så var det tid for å dusje og ta på bunaden. Den hadde blitt litt trang siden sist. Klokka seks var det festmiddag i matsalen, risgrøt. Var så vidt plass til fire skjeer grøt inni bunaden, pluss litt kaffe etterpå. Så fikk vi en halvtimes tid fri før vi måtte møte i gymsalen. Halv ni begynte "festen". Koret sang sangane sine, så sang alle noen sanger. Så var det litt presentasjon av de ulike årskulla osv. Gikk derfra ved ellevetida, var så sliten. La meg i tolv-tida.
På søndan sov jeg til halv to. Klokka to var det middag, biff stroganoff. Til dessert var det sjokoladepudding med vaniljesaus. Nam! Så sov jeg to og en halv time, fram til kveldsmat. Satt inne hos Hanna og Caroline på kvelden. La meg ganske tidlig.
På mandan fikk vi sove en time lenger. Etter morgensamlinga måtte vi bære tilbake stolene fra matsalen, og vaske trappa fra første til tredje etasje. Veldig gøy. Til lunsj var det risgrøt. Etter lunsj var det linjefag. Vi hadde stille lengde. Jeg hoppa 1,58 meter. Jaja, det gikk greit. Så var det tid for dusjing før middag. Satt på rommet til Hanna og Caroline og preika. Gikk tur i halvannen time med Håkon og blei litt kjent rundt omkring. Så la jeg meg.
I går, tirsdag, hadde jeg Matglede fram til lunsj. Vi lagde tomatsuppe som vi spiste til lunsj, og Nordlandslefse som vi spiste til dessert. Det smakte digg! Etter lunsj vaska og rydda vi rommet. Så var det allsang og hustime. Til middag spiste vi fiskegrateng. Var på Vangen med Caroline og Jon Kristian. Vi drakk kaffe på kafé. Så satt vi på rommet til Hanna og Caroline og preika. Etter kveldsmat hadde vi gangmøte for å begynne å planlegge elevkvelden som gangen min skal ha 6.desember. Vi satt 14 personer inne på rommet til Marte og meg. Det var litt trangt, men gikk greit^^ Jeg vaska klær til langt på natt. Var bare ei lita uke siden jeg vaska klær sist, men jeg klarte å fylle fire maskiner. Vaska til sammen 14 par sokker. Tror jeg har et lite sokkeproblem.
I dag har vi hatt linjefag hele dagen. Hoppa høydehopp først. Der har jeg en mental sperre. Aner ikke hvorfor, men det nytter rett og slett ikke å komme over den stanga. Det kom noen tårer og jeg satt og kikka på til alle hadde hoppa. Så prøvde jeg å hoppe på en lav høyde, og klarte det. Måtte jo prøve, og delta, for å kunne fortsette å være med i 10-kampen. Til middag i dag spiste vi lapskaus. Det er superdupergodt! Til dessert fikk vi Soft Shake-is. Så satt jeg inne på rommet til Hanna og Caroline, men til slutt blei jeg så trøtt at jeg sovna på senga til Caroline. Klokka seks var det konsert i Olavssalen. Vi har besøk av Manger folkehøgskule nå, og de spilte for oss. Det holdt på fram til kveldsmat. Etter kveldsmaten gikk jeg til Vangen med Caroline. Det var utrolig kaldt ute, så sitter fortsatt og småfryser.
Tenkte å legge meg snart. Orker ikke være trøtt i morra også. En natt med lite søvn, så er jeg helt kaputt liksom. Har fått brev fra tante i dag også, det var koselig. Digger å få brev!

HEI! 6.november 2008 kl 23:22
Heisann!
Hva skjera bagera? Nå sitter jeg og hører på Espen Lind. Er i så superbra humør nå at det skulle ikke vært sant. Har hatt en strålende uke! Weeho! Hmm.. Hvor skal jeg begynne? Mandan hadde vi linjefag og forum før lunsj. Så lunsj. Så rektors time. Alle som har drekki eller smakt alkohol måtte skrive seg på ei liste. Er nemlig alkoholforbud her. Det tok sin tid før alle meldte seg. 26 personer i alt. Blei bare 20 minutter kor ellerno. Til middag var det Cheddar-fisk. Fisk med ost. Smakte godt! Resten av dagen satt vi bare og preika inne på rommet til Caroline og Hanna. Jeg, Eirik, Håkon og Haakon. Ja, la meg seint.. Uff!
Tirsdan skulle vi egentlig ha valgfag. Men det blei ikke no av. Vi fikk dagen til å rydde og vaske romma våre. Halv to var det hustime. Til middag var det karbonader. Så på film inne på rommet til Karsten sammen med Caroline, Håkon og Karsten. På kvelden satt vi igjen inne på rommet til Caroline og Hanna og preika. La meg seint igjen..
Onsdan hadde vi linjefag. Fikk først beskjed om å møte halv elleve nede på idrettsbanen, så Caroline og jeg var der til da. Ingen andre kom. Så ringte jeg til Helga. Hu svarte ikke. Hvor var folka? Etter en stund ringte Helga igjen. Vi skulle visste møte klokka tolv. Blæh! Jaja, klokka tolv gikk vi i gang med kulestøt. Altså konkurrere om å kaste lengst i 10-kampen. Aner ikke hvor langt det blei, men blei sånn halvveis fornøyd. Er jo som sagt ikke no konkurransemenneske. Så skulle vi løpe 400-meter. Caroline og jeg jogga sammen. Er jo sånn at enten så er du god til å sykle, eller så er du god til å løpe. Jeg er god til å sykle. Jeg trener så musklene klarer å holde på lenge, mens i løping må musklane på en måte kunne "eksplodere". Gjøre masse på kort tid. Ja. Til middag var det pølse- og makaroniform. Smakte helt forferdelig. Hallo, de hadde putta vossafår i den. Blæk! Ettermiddagen og kvelden brukte vi på å "pynte" gangen. Alle gangene skulle velge et tema, og pynta gangen sånn. Er konkurranse mellom gangene. Som skal presentere oss som bor her. Vi har "Club West". Musikksjangre på veggen, LP-plater, noter og bilder av oss sjøl på dørene der vi har på oss no vi liker. La meg tidlig fordi jeg var trøtt og sliten.
I dag har vi også hatt idrett. Fra litt før ti til kvart på tolv spilte vi håndball. Har nesten aldri rørt en håndball før, men det gikk greit. Så hadde vi lunsj. Etter lunsj hadde vi 10-kamp. Kaste diskos. Det er jeg faktisk litt god på, så der kom det fram et lite konkurransemenneske i meg. Kasta 14,76 meter. Og det er jeg fornøyd med. Caroline kasta lengst av jentene, med 18,67 meter ellerno sånt. Så sykla vi tilbake til skolen. Jeg dusja. Så leste jeg litt før jeg sov en times tid. Var så utrulig sliten. Så pynta vi gangen, og spiste kveldsmat. Fra rundt ni og til nå har jeg sitti og preika med Caroline. Det var koselig:)
Til hælja er det elevstemne her. Fikk bunaden min i går og gleder meg til å gå med den. Skal bli en bra hælj! Og neste hælj skal vi dra en liten gjeng til Hanna i Oslo. Vi skal på byyyn. Gleder meg, er så lenge siden jeg har vært ute nå. Ikke at jeg har no behov for det her da. Her skjer det nok.
Nå er det tid for å lalle! Natta:)

:D 2.november 2008 kl 22:39
Kjære alle bloggvesen!
Jeg har det bra! Er ikke trist lenger. Nå er alt flott :D
Takk for meg!

I KISSED A GIRL! 2.november 2008 kl 02:01
Ja. Hører på den sangen nå. Er trist nå. Veldig trist. Har snakka med Hanna og Chark om det. Det hjalp. Er ikkeno big deal da. Ja, sitter og hører på musikk. Det er nesten midt på natta. Skulle egentlig se på film med Hanna og Eirik nå, men alle var så trøtte.
Hmm... I dag har det vært en bra dag. Stod opp til frokost kvart på ni. Morgensamlinga i dag var det Hanna, Caroline og jeg som hadde. Vi hadde foredrag om vår gode venn Karsten. Det gikk greit. Vi fortalte fakta om han, viste bilder og spilte en sang. Etterpå sang vi En smak av honning. Så hørte vi på et firetimers langt foredrag. En utrolig engasjert mann ved navn Helge Hjelland fortalte om turer han har vært på. Sykkeltur gjennom Sahara, og båttur gjennom hele Nigerelva. Det var veldig interessant. Etterpå kunne vi kjøpe bøker han har skrevet om turene. Han fikk solgt alle bøkene han hadde med seg. Nesten alle kjøpte bøker. Tenkte jeg skulle lese de, også gi de til mamma og pappa så de også kan lese de. Håper hvertfall at de vil lese de:)
Etter foredraget var det middag. Risgrøt. Det smakte godt! Gjorde egentlig ikke no spesielt etter det. Skulle egentlig ta bilder i studio med Hanna, men det var låst. Rundt seks gikk jeg fra skolen og ned på Vangen sammen med Hanna. Vi gikk først på Kiwi og kjøpte snop, så gikk vi på kino og så på Fatso. Utrolig bra film, men kanskje LITT mye ekkelt. Ja, den må nesten ses. Etter vi kom tilbake har jeg ikke gjort no spesielt. Vaska fem maskiner med klær da. Måtte vaske i dag. Hadde ikke fler reine bukser. Blir en maskin i morra også. Den siste vaska holder på fortsatt, men er ferdig om fem-ti minutter. I morra har jeg planer om å sove så lenge jeg kan. Og hvis det er fint vær skal jeg spørre om noen vil gå tur med meg. Føler jeg må komme meg litt ut. Hjelper ikke å sitte inne. Føler meg så slapp og sliten om dagen, og det er sikkert fordi jeg nesten bare er inne. Dessuten hjelper det med frisk luft uansett. Har begynt å strikke lua som Vånni skal få til jul i dag. Hu veit om det da. Den blir søt.

Jeg er glad i Hanna <3

BÆÆÆÆÆ! 31.oktober 2008 kl 22:50
God kveld!
I dag har det skjedd mye spennede. Våkna av at Marte vekte meg. Jeg våkner nemlig ikke av vekkeklokka mi lenger. Gikk opp og spiste en brødskive. Så var det morgensamling. Så tid for storfag. Hadde egentlig ikkeno spesielt å lage i keramikken. Laga et lite fat. Og en skulptur. I lunsjen vaska jeg badet og rydda rommet. Blei fint! Hadde keramikk fram til halv to. Middagen i dag var klokka to. Smalahove, poteter og kålrabistappe. Det var skikkelig godt! Spiste et halvt sauehode. Med både tunge og øyne. Nam nam. Det var så godt! Etter middag gikk jeg ned på Vangen med Caroline og Håkon. Kjøpte skyllemiddel. Så satt jeg på rommet og så på noen episoder av Sex og Singelliv. Så kveldsmat. Så har vi hatt gangmøte. Og planlagt morgensamling. Har det nemlig i morra sammen med Hanna og Caroline. Vi skal snakke om Karsten. Blir sikkert artig! Nå sitter jeg på rommet og hører på musikk. Tenkte jeg skulle legge meg snart. Er så sinnsykt trøtt! Najt!

KOOOOOS 31.oktober 2008 kl 02:31
Hei på deg:)
Nå ligger jeg på senga. Har akkurat dusja. Skal straks sove. Har hatt en DIGG dag. Og i går var det DIGG. Kan først fortelle om dagen i går.. Det var linjefag-dag så vi var nede på idrettsbanen. Først hadde vi den første konkurransen i 10-kampen. Spydkast. Blei fornøyd. Kom på niende plass av jentene. Vi var ti, så kom altså ikke sist. Så den er jeg strålende fornøyd med. Kasta akkurat 7,50 meter. Så øvde vi på hekkeløp. Der kom en liten sperre. Så øvde vi på å løpe 400 meter. Stivna halvveis, så måtte jogge fort. Kom sist der for så vidt. Men løping er ikke min greie. Jeg liker jo å sykle:) Og jeg er ikkeno konkurransemenneske heller. Så er fornøyd jeg. Noen må jo komme sist. Etter det dro vi tilbake til skolen og dusja før middag. Kyllingkarbonader og potetstappe. Tror det er den eklaste middagen vi har spist her så langt. Potetstappa smakte greit med piffikrydder på da. Så pakka vi sekken og dro på tur. Gikk to-tre kilometer i oppoverbakke. Blei ganske sliten. Så fant vi en grantreskog og slo oss ned. Tente bål og satt rundt det og prata i fire-fem timer. Utrolig koselig! Så la vi oss i soveposene for å sove. Helga og jeg lå ved det ene bålet. Det varma litt, så jeg sovna fort. Men våkna mange ganger i løpet av natta. Det var så utrolig kaldt! Våkna litt over ni, gikk ut av posen, kledde på meg og spiste en brødskive. Så kom Lyder og tente bålet igjen. Satt og skravla og drakk herlig kaffe. Helga våkna etterhvert også, og noen fler kom ned til bålet og vi satt og prata til rundt halv to. Da pakka vi sakene våre og gikk tilbake til skolen. Dusja og gikk opp til middag. Spiste fiskeboller. Det smakte himmelsk! Etter middag gikk vi i gang med å forberede linjekvelden. Jeg var med på å varme opp stampen. Vi bytta på å passe på at det blei varmt. Klokka åtte møtte vi i Olavssalen. Så på bilder fra turene vi har vært på, og Bjørn Ola fortalte litt om de. Så blei alle delt i grupper som gikk på ulike poster. Det var quiz, stafett (feks å bygge et stormkjøkken fortast osv) og bål. Til slutt kunne de som ville sitte i stampen. Det var ikke så mange som satt oppi der så jeg hoppa oppi. Satt ti stykker der på det meste, men det var ikke trangt, bare koselig:) Til slutt da vi satt sju stykker der var det goood plass. Satt der fra litt før elleve til ett. Det var utrolid deilig. Og etter det var det bare å gå opp på rommet og dusje. Digg! Altså, to flotte dager! Fint vær har vi hatt også:)
Natta!

TANKETANK! 28.oktober 2008 kl 21:41
Hei.
Les overskrifta. Tanketank. Akkurat det jeg føler meg som nå nemlig. Hodet mitt er stinnfullt av tanker. En tank med tanker. Blir gal snart. Nå sitter jeg på senga mi. Hører på Wonderwall. På repeat. Den er så fin. Veit ikke hva wonderwall betyr da.. Men skjønner jo liksom hva de synger. Den er fin. Og kanskje litt trist. For den får meg til å tenke. I don't believe that anybody feels the way I do about you now. Og det er sant. Jeg aner virkelig ikke. Uffa! Sitter liksom og tenker på alt mulig. For skriver jo her hva jeg gjør. Men aldri hva jeg TENKER. Jeg savner vennene mine hjemme i Larvik. Virkelig kjempemasse. Er så fryktlig glad i dem!!!! Deilig å sitte litt for seg sjøl, men tankene bare surrer rundt. Alle er så glade virker det som. Vært en bra dag da. Veldig bra. Har hatt matglede. Bakte snurrebrød sammen med Ingunn. Og laga flattbrød. Eller heter det flatbrød? Kan si begge deler tror jeg. Det var godt hvertfall. Så har vi hatt allsang. Det var gøy. Jeg liker å synge. Selvom jeg ikke synger så bra. Til middag spiste vi skinkegrateng. Det var godt. Men blei ikke egentlig mett. Lærer-Amund kjørte Caroline og meg ned til Vangen i stad. Vi kjøpte litt snop. Jeg glemte å kjøpe skyllemiddel. Men har litt igjen da. Sett litt på Sex og Singelliv i dag også. Men cdromsaken åpna seg hele tida så fikk ikke sett en hel episode. Til kveldsmat spiste vi brøda vi baka på matglede. Det var godt. Også fikk vi sveler. Chark ringte i stad også. Hu er på vei til Bø nå. Det var koselig å snakke med hu. Er så bra å vite at jeg alltid har hu. Vi har vært gjennom mye sammen, men nå er vi, sånn jeg føler det hvertfall, verdens beste venner. Er så ekstremt glad i hu!! Hanna har tatt bilde av meg, Håkon, Mikal og Bjørn Tore i dag nede i stuo. Egentlig skulle vi være nakne med solbriller på. Men vi var ikke nakne. Blei bra bilder. Jøss, jeg er flott. Selvtillitten min mangler det hvertfall ikkeno på! Vurderer å legge meg snart. Er så fryktelig trøtt. Men det er litt tidlig å legge seg enda. Klokka er jo ikke halv ni enda engang. Kan legge meg klokka ti. Det er passe. Sove fra ti til halv åtte. Ni og en halv time søvn burde holde. Hmm.. Var masse jeg hadde tenkt til å skrive, men har glemt det. Kanskje like greit at det bare forblir inni hodet. Rektor fortalte oss i går at han får endel telefoner fra foreldre som lurer på hvordan barna egentlig har det her. Ikke sånn hva de gjør, men hvordan vi har det. Liksom, om vi har det bra og sånn. Jeg har det utrolig bra! Kan hvertfall ikke forestille meg at jeg kunne hatt det bedre. På gallaen i går var det veldig koselig. Vi spiste deilig fisk, poteter og agurksalat. Til dessert var det brownies og is. Etterpå kikka vi på bilder fra turene vi har vært på. Også var det quiz. Jeg har lyst til å fremkalle bilder. Så kan jeg bla gjennom de istedenfor å kikke på pcen. Men er så sinnsykt mange. Er sikkert 1000 bilder jeg har lyst til å fremkalle. Har lyst til å ta bilder av hele livet mitt og henge på veggen. Ta bilder av alt. Jeg gleder meg til jul. Det blir koselig. Gleder meg til å komme hjem. Å møte igjen familie og venner. Og jobbe på Prix. Jeg savner faktisk Prix litt. Er så koselig å jobbe. Men en ting er trist. Når vi kommer til jul er skoleåret halvveis over. Og det gleder jeg meg ikke til. Sånn det er nå så kan jeg godt bo her resten av livet. Sammen med folka her selvfølgelig. Men vil ikke bo i Voss resten av livet da. Vil bo i Larvik. I et koselig hus som jeg innreder sånn jeg vil. Og i huset mitt skal alle vennene mine bo og vi skal ha det kjempekoselig. Også vil jeg ha en fisk som jeg kan kikke på. I dag har det snødd masse masse her. Men nå er snøen vekk igjen. Gleder meg til det kommer snø i bakken så jeg kan stå på snowboard. Har planer om å bli skikkelig god. Det hadde vært gøy. Så skal jeg bli snowboardstjerne og tjene masse penger mens jeg gjør triks. Og for de pengene skal jeg bygge drømmehuset mitt. Eller så kan jeg tjene penger på å selge Voss-vann svart. Ikke at jeg tror det kommer til å slå ann da. Blæ! Har tatt på nye linser i dag. Det var deilig. Den ene av de gamle hadde gnagsår. Har rydda i skapet i dag også. Bretta alle klærna. Da blei det dårligere plass enn før. Rart at klærna tar mindre plass når man bare stapper de i skapet. En annen ting jeg gleder meg til er å trene på Spenst igjen. Merker på kroppen at jeg ikke trener lenger. Den er slapp, stor og jeg går rundt og er rastløs 24/7. Sånn omtrent. Vurdert om jeg skal jogge ute noen ganger. Men er ikke no gøy aleine i mørten liksom. Det er jo treningssenter her i Voss også, men tviler på at jeg gidder å slepe meg ned dit fire ganger i uka når det blir minusgrader ute. Så slo det fra meg. Satser heller på å joine badmintontrening når det begynner på kveldene her. Badminton er morsomt. Nå orker jeg ikke skrive mer. Må på do. Vi snakkes! I'm nice!

SAVN <3 27.oktober 2008 kl 11:42
Hallo:)
Det er mandag. Chark, Silje og Vånni har dratt. Hælja har gått så utrulig fort, men det har vært veldig koselig. På fredan gikk jeg fra skolen ca halv ni på kvelden. Gikk ned på Vangen og kjøpte knekkebrød og litt snop. Så gikk jeg til togstasjonen og venta på at de skulle komme. Toget kom 21:28. Det var så fint å se de igjen. Vi traska opp til skolen i pjuskeregn. Chark og jeg bærte masse bagasje. Hele kvelden satt vi bare og snakka og sånn. Vånni sov på rommet mitt. Chark og Silje sov på gjesterommet i Oppigard. Lørdan stod vi opp til frokost kvart på ni. Etter frokost gikk vi ned på Vangen. Vi gikk på Amfi og shoppa. Litt klær og sånn. Jeg kjøpte gummistøvler og en liten sekk. Så gikk vi opp til skolen igjen til middag klokka to. Da spiste vi risgrøt. Nesten alle hadde dratt til Bergen. Vi var ca 20 stykker til middag. Etter middag gikk vi ned på rommet mitt. Vi snakka, hørte på musikk, spiste snop og lå i senga. Så gikk vi til Kiwi fordi de andre skulle kjøpe mat til å ha med på togturen. Halv åtte var det pizza i peisestua. Den var god:) Resten av kvelden bare skravla vi. I går var frokosten halv ti. Vi bare var på rommet hele dagen og snakka. Gjorde ikkeno spesielt. Til middag spiste vi moussaka. Ved sju-tida tok vi taxi ned til Dolly. Der spiste vi deilig pizza. Den het Chicks! Også spiste vi kake etterpå. Vi kosa oss skikkelig. Så tok vi taxi opp igjen. Det regna ganske heftig. Resten av kvelden satt vi bare og surra. Natt til i dag sov alle på gjesterommet. Tok litt tid før vi fikk sove. Alle hadde no å si og alle var overtrøtte. I dag var det frokost kvart på åtte. Vi satt helt til halv ni. Ti over halv ni gikk vi på morgensamling. Etter det måtte vi si ha det. Det var litt trist. Ser de jo ikke før til jul. Så var det tid for linjefag og jeg gikk opp på IF-rommet. Der holdt Lyder et lite foredrag om hvordan vi skal ta bra bilder. Da jeg kom tilbake til rommet hadde Chark, Vånni og Silje skrivd et brev til meg på pcen :')

Hei kjære!

Vi har kosa oss veldig masse her.
Veldig trist å dra. Vi gleder oss til du kommer hjem i jula!

NussÆr og klemmÆr fra Vonne, Chark og Silje <3

Det var koselig:) Nå er det fri litt til. Så er det forum kvart på elleve. Blir sikkert ok. Halv tolv er det lunsj. Da skal jeg spille Bubbleshooter. Jaja, vi snakkes. Takk for besøket snuppene mine! Det har vært en flott hælj! :D

ENDELIG HÆLJ! 24.oktober 2008 kl 14:06
Hallois!
Da er det endelig fredag, og hælj. Har akkurat satt på en vaskemaskin. Var så lenge siden jeg hadde vaska klærna nå at jeg kun hadde en rein bukse til morran. En joggebukse. Så det var på tide nå. Satser på å få alt unna på tre maskiner. I dag er det faktisk opphold. Og i stad var det strålende sol. Nå er det overskya. Begynner sikkert å regne etterpå. Men det gjør ikke meg noenting. De fleste holder nå på å pakke til de skal til Bergen i hælja. Så blir det stille og rolig her. Men det gjør ingenting. Jeg skal jo få besøk. Gleder meg masse masse masse. De kommer i halv ti-tida i kveld så er en stund til da. Men da har jeg tid til å vaske rommet først, slappe av og strikke.

I går var Gullfjordungen barneskule her. Og i dag. Jeg var med og hadde ansvar for første klasse. I går var hadde vi først noen sangleker for de. Så hadde noen andre kor og leker med de, mens jeg satt og fulgte med. De fleste hadde endel ADHD-tendenser. De skreik og hylte og sprang rundt. Var nesten så jeg hadde suselyd i øra etter de dro. Men det var gøy da. Til middag i går spiste vi spagetti med kjøttsaus. På kvelden satt jeg for det meste inne hos Hanna og Caroline og snakka. Og strikka over halvveis på en lue jeg har begynt på. La meg rundt halv elleve.

I dag var jeg først med når barna skulle kle seg ut og bli fotografert. Så bakte vi boller. Til sammen bakte vi over 400 boller. Etterpå leste jeg fem bøker for ei jente. Blant annet to bøker om Ludde. Etter lunsj, gikk alle sammen, det vil si alle fra skolen, alle fra barneskolen og alle lærerne opp i matsalen. Der spiste vi boller og drakk kakao, og så var det litt underholdning der barna framførte sanger og danser og teater.

Japp, det var noen ord fra meg.. Me prekast!

FILM- OG PIZZAKVELD! 22.oktober 2008 kl 23:01
God kveld!
Sitter på den deilige senga mi. Har akkurat kommet inn. Vært på film- og pizzakveld hos Marit sammen med de smarte flinke folka jeg var på quizlag med. Vi vant jo en drømmekveld. Hehe.. Pizza er stort å få:) Fikk hjemmelaga pizza, og så en bra film. Husker ikke hva den het.

Hmm.. Mandan husker jeg ikke hva vi spiste til middag. Men det var sikkert godt. Vi fikk is til dessert:) På kvelden husker jeg heller ikke hva som skjedde. Hmm.. Glemmer fort! Jo, jeg så på Sex og Singelliv. Og var på msn. Stemmer, var det jeg gjorde. La med i halv tolv-tida.

I går var det Matglede. Jeg laga først en nøttebunn. Helt aleine. Så laga jeg pizza sammen med Jon Kristian. Så spiste vi pizza til lunsj. Så var det allsang (som gangen vår bestemte sanger til) og hustime. Til middag var det diverse fisk. Altså fiskekaker, laks og sei. Jeg spiste laks og sei. Og potet og raspa gulrøtter og kålrabi. Og remulade. Nam, det var supergodt! Satt og gjorde ingenting fram til kveldsmat. Klokka åtte var det "møte" med klassen. Vi fikk litt informasjon om økonomi osv osv. Og at vi skal ha galla til mandan. Blir koselig:) Etter det så jeg på en episode av Sex og Singelliv før jeg la meg. La meg altså tidlig. Ca halv ti. Deilig å sove.

I dag hadde vi høydehopp og turning. Høydehopp burde jeg vel egentlig være god på, meen nei.. Klarte 80 cm! Skuffa! Er redd for den stanga. Forsøkte jo flere ganger, men det nytta ikke høyere.. Rekorden i dag blei satt til 160 cm. Dobbelt så høyt som jeg hoppa. Blæ! Etterpå var det turning. Begynte først med å stupe kråke forlengs, baklengs og flere varianter innen å stupe kråke. Blei så sykt svimmel. Føltes som jeg var full jo. Og blei så utrulig kvalm. Det var jeg ikke aleine om da. Så skulle jeg stupe kråke over en kasse. Det gikk ikke så bra. Ga for lite sats. Stoppa mens jeg hadde all tyngda på hue, og tippa ned på sida av kassa. Fikk strekk fra nakken og helt ned til midt på ryggen. En generelt dårlig dag. Dusjen etterpå var en stor høydare for å si det sånn. Middagen var god da. Kyllinggryte og ris. Selve ordet GRYTE gjør at magen vrenger seg litt, men det var jo så godt! Så er vel over den kneika at gryterett er turmat. Helt fram til neste tur sikkert. Etter middag gikk jeg ned på Vangen med Hanna og Karianne. Var på Coop Mega:) Kjøpte Fiberrik, appelsiner, epler og Rett-i-koppen. Og en Pepe, MÅTTE bare ha:) Da vi spiste kveldsmat i dag (jeg drakk bare kaffe siden vi skulle spise pizza klokka åtte), satt jeg sammen med Preben. Det var koselig det. Han dreiv og smørte mat med en arm. Jeg lo MED han. Selv om han påstod jeg lo AV han.

I morra kommer barna fra Gullfjordungen. Blir gøy håper jeg. Også er det bare to dager igjen til jeg får besøk. Gleder meg sinnsykt mye! Skal bli så koselig:)

Da er det tid for å pysje, pusse tenna og legge seg. Natta!

LUNSJ! 20.oktober 2008 kl 12:17
Hallo:)
Nå er det allerede rekki å bli mandag. Dagene her går så sykt fort! Nå er det lunsjpause. Fra halv tolv til halv ett. Spiste risgrøt og fisk-i-form til lunsj i dag. Og melk. Jeg elsker melk! Sitter på rommet og hører på musikk og drikker kakao og snakker med Chark på msn. Koooselig!

På fredan spiste vi gryterett til middag. Lei! På kvelden bare slækka vi. Og hadde bursdagsselskap for Torleif. La meg i halv ett-tida.

På lørdan var lørdagstemaet Landart. Det er kunst laga av naturen i naturen. Det var altså ting vi laga som skulle stå igjen etter oss. Vi blei delt inn i grupper og gikk ned på stranda på Vangen der det var masse pinner, blader og steiner. Den gruppa jeg var på laga no greier uti vannet. Det var gøy. På kvelden var det elevkveld med 2. jomsborg. De hadde show for oss, film og skuespill. Etterpå spiste vi pizza og det var noen leker. Jeg gikk og la meg i halv tolv-tida fordi jeg var så trøtt.

I går stod jeg opp litt før ni til frokost. Spiste nybakte rundstykker med egg. Nam! Ellers hadde jeg Sex og Singelliv-dag i går. Var deilig å bare slappe av helt. Til middag spiste vi lammestek, poteter og kokte grønnsaker. Og til dessert var det fruktsalat med vaniljekrem. Ringte til Chark på kveldn. Vi snakka lenge, og det var hyggelig. Så på Moulin Rouge sammen med Hanna, Caroline og Eirik.

Til torsdan og fredan skal vi få besøk av Gullfjordungen barneskule. De skal være med på ulike aktiviteter og sånn. Fram til lunsj i dag forberedte vi oss. Jeg har fått i oppgave å lære førsteklassingene sangleker. Eller songleiker som det så fint heter. Skal jobbe sammen med Helga. Blir nok koselig det:)

Til fredan skal jeg få besøk av Chark, Silje og Vånni. Gleder meg no helt sykt! De skal være her til mandan. Vi skal kose oss skikkelig. Gå tur, shoppe og ikke minst snakke. Det er nemlig frihælj til hælja. Hanna og Caroline skal til Bergen og feste de.

Adjø!

FREDDAN! 17.oktober 2008 kl 11:46
God dag!
I dag er det fredag. Akkurat nå har jeg lunsj. Sitter på rommet. Har storfag-dag i dag, keramikk. Gøy.

Tja. En liten oppdatering. Søndan hadde vi Biff a la Lindstrøm til middag. Det er rå kjøttdeig. Sier seg sjøl at det ikke er godt. Så jeg, Hanna, Caroline og Jon Kristian bestilte pizza fra Dolly.

Mandan var det først linjedag. Lyder snakka for det meste. Til lunsj fikk vi no rester fra forrige uke. Helt ok. Så var det kor. Kor er gøy! Etter middag dro jeg på Vangen med Hanna. Jeg kjøpte en bukse. Måtte rett og slett ha. Hadde to bukser, og begge er så tynnslitte at de revner når som helst. Så gikk vi på kafé og drakk kakao.

Tirsdan hadde jeg matglede. Bakte skillingsboller/kanelsnurrer sammen med Jon Kristian. Også laga vi komle/raspeball/potetball. You name it! Kjært barn har mange navn. Komle var altså det vi spiste til middag den dagen. Æsjamei! Smakte ikke godt, og konsistensen var grusom! Dro på Vangen sammen med Hanna. Kjøpte noen fler klær. En genser og en jakke og no sånt. Ja.

Onsdan hadde IF-klassen friidrett. Vi hadde kulestøt, diskos og spyd. Det var gøy. Var kaldt ute så blei ganske frosne. Det var såå deilig å dusje da vi kom tilbake til skolen. Middagen var fisk i form. Laks, fiskeboller, pasta, saus gratinert med ost. Smakte himmelsk! Marte og jeg inngikk en avtale om å legge oss før elleve på kvelden. Det klarte begge:)

Torsdag, i går, var jeg stuptrøtt på morran. Selv om jeg hadde sovi mer enn jeg pleier. Så var det tid for tur. Bussen gikk fra skolen litt over ni, og var framme litt over elleve. Vi skulle gå Aurlandsdalen. Vi begynte å gå litt før halv tolv. Vi skulle få unna gåinga på seks timer, bussen var bestilt til å hente oss halv seks. Det var to forskjellige veier å gå. Jeg gikk langs elva sammen med Caroline og same-Amund. Vi tok oss en times pause et sted som heter Helvete. Der var det kaldt. Da vi kom dit var det sol så vi la oss for å sole oss, men så begynte det å snø. Derfra gikk Caroline og jeg uten same-Amund. Vi kom fram dit bussen skulle hente oss litt før halv seks, som først av alle sammen. De andre som et kvarter ellerno etter oss, så er litt stolt:) Vi kom hjem til kveldsmaten. Da fikk vi karbonade med løk på brødskiva. Det var utrolig godt! Så satt jeg litt og snakka med Caroline, før jeg la meg halv ti.

Nå lukter jeg svidd sau. De som er på "Naturkjennskap" og "Du vene Voss" svir nemlig smalahove i dag, og jeg stod og kikka på. De stapper huene på trestokker og svir av håra over åpen flamme. Så sager de hodene i to. Vi skal spise de om to uker. Gleder meg på en måte jeg. Er jo en lang mattradisjon her å spise smalahove så må jo prøve:)

SØNDAG = FRI! 12.oktober 2008 kl 13:42
Kjære bloggvesen:)
I dag er det søndag. Det vil si fridag. Nå har jeg akkurat kommet ut av dusjen. Sitter og venter på at håret skal tørke. Stod opp for litt over en halvtime siden. Deilig å kunne sove lenge i dag:)

Fredan stod jeg opp til frokost kvart på åtte. Så var det morgensamling. Så keramikk. Jeg laga en rosa kopp, grønne telysholdere og noen julegaver:) Til middag spiste vi laks og poteter og agurksalat. Det smakte så om så. Etter middag vaska jeg badet og kosta gulvet på rommet. Og slækkan. Kveldsmaten var halv åtte. Mat er godt! Halv ni begynte linjekvelden til musikklinja. Den starta med en velkomstdrink, mosell. Så fikk vi et flott show med mye sang og musikk. Både rolige sanger og noen andre med mer lyd. Det var hvertfall flott!

Lørdag, i går, var frokosten en time senere, kvart på ni. Så morgensamling. Lørdagstemaet i går var Diktverkstedet Jorda. En mann, med artistnavnet Knut Ariel, hadde foredrag for oss og sang sanger. Den første halvannen timen var ganske kjedelig og trøttanes. Men etter det skulle vi skrive dikt sjøl. Det var litt mer moro. Jeg skreiv (med litt hjelp fra Jon Kristian) et dikt med navn "Brev til jorda".

Kjære jorda, min venn =)
Så lenge jeg lever vil jeg tråkke på deg.
Tråkke deg ned, gjøre deg flat.
Kasta søppel på deg.
Drikke opp vannet ditt.
Klippe grasset ditt.
Sprenge ditt fjell.
Grille trærne dine.
Bruke opp din friske luft.
Spiste maten du har laga.
Til slutt graves jeg ned i deg.
Du blir rett og slett mishandla.

Knut Ariel var ikke enig at jorda blir mishandla da. Han sa det kanskje var meninga at det skulle være sånn. Jaja. Til middag i går, klokka to, var det som vanlig risgrøt. Nam. Etter middag dro mange til Bregen. For å feste. Jeg blei såklart igjen ettersom ingen av de jeg "henger med" skulle dit. Like greit, jeg ville heller ikke. Marte dro også, så jeg fikk rommet for meg sjøl:) Til kveldsmaten klokka seks fikk vi servert rundstykker. Skal si det var godt! Vi spiste mange rundstykker og hamstra med oss noen til å spise senere på kvelden. Det var først treff inne på rommet til Hanna og Caroline. Både Jon Kristian, Eirik, Eline-Vistoria, Ruben, Mikal og Torger var der, så det var ganske fullt. Vi skravla. Så kom Magnus og sa det var film inne på rommet til Karsten. Hanna, Eirik og jeg blei med. Vi så på Leon. En film om en leiemorder. Han var ganske snill. Etter filmen gikk vi inn på rommet til Hanna og Caroline igjen og satt der litt til. Så gikk Caroline, jeg og Mikal ned i peisestua for å spille spill. Vi spilte Gull Geni sammen med Haakon og Håkon. Caroline og jeg var på lag. Vi tapte. Så bestemte vi oss for å se på film inni i tv-stua. Vi så Sin City. Den var bra, og lang og slutta ikke før nesten halv fire. Da var det bare å stupe rett i senga og sove.

I dag skal vi spise biff til middag. Håper det blir godt. Også er det dessert. Digg! Blir godt med no søtt. Har greid meg hele uka uten godteri. Nesten. Hihi.

Akkurat nå er det sol ute. Men været snur fort. Plutselig blir det regn. I går var det også sol, men innimellom kommer det små regnbyger.

Adjø!:)

STØØØØLEN! <3 9.oktober 2008 kl 22:47
Ja, kommet hjem fra tur før i dag, så tid for en ny blogg. Etter frokost og pakking i går, gikk vi ned på togstasjonen. Toget gikk ti ca. Kjørte til Upsete. Det tok vel omtrent tre kvarter. Gikk bort til Stølen, et par kilometer. Da vi kom fram var det førstemann å ta senger. Caroline og jeg fikk oss en koselig dobbeltseng. Så var det tid for lunsj, deilig nistepakke. Så blei det arrangert fjelltur for de som ville det, eller så kunne man gå og fiske. Caroline og jeg meldte oss frivillig til å lage middagen så vi blei igjen. Vi begynte å skrelle poteter, gulrøtter og kålrabi rundt ett. Så måtte vi kutte opp alt. Da var klokka fire. Vi satt altså tre timer. Ganske lenge. Så kom Mathilde og laga resten. Det vil altså si å putte det i kjeler og krydre og koke. Da gikk Caroline og jeg og la oss i den koselige senga. Der sovna vi. Og sov rundt en time. Maten skulle egentlig være ferdig klokka fem, men den var ikke ferdig før nærmere seks. Da var alle fryktelig sultne. Og så godt som det var! Deilig hjemmelaga lapskaus. Digg! Det var no annet en gryterett. Etter maten gikk vi inn på rommet igjen. Vi satt vel fem-seks stykker der inne. Vi prata, hadde nødt-eller-sannhet, og hadde høytlesning av erotiske noveller i Vi Menn. Veldig koselig. Vi klarte å holde oss våkne til rundt elleve.

I dag blei vi vekt rundt halv åtte-tida. Men mange av oss våkna ikke før langt over åtte. Rart hvor godt man sover i fjelluft. Da vi stod opp var det tid for frokost. Havregrøt. Har blitt ganske vant til det nå, men det er ikke godt enda. Men den i dag må jeg si smakte helt forferdelig. Æsj! Etter frokost pakka vi og vaska ut av hytta. Og halvsov litt innimellom. Vi gikk fra Stølen rundt halv elleve. Toget gikk ca kvart over elleve. Vi kom tilbake på skolen rundt halv ett. Da fikk vi litt tid til å slappe av, før det var på med treningsklær og tid for å spille volleyball. Klassen blei delt inn i fire lag. Tror seriøst jeg var den dårligste av alle. Virka som alle har lært å spille før på skolen liksom.. Men klarte noen fine slag da. Laget jeg var på tapte de to første kampene, men vi vant det siste. Jeg har fått et lite blåmerke på tommelen. Skjønner ikke helt hvordan, men det er vel en idrettsskade. Etter vi var ferdig gikk jeg i dusjen. Så gikk jeg opp på kjøkkenet for å pynte sjokoladepuddingen vi laga på tirsdan. Det var dessert i dag etter middag. Også karamellpudding og Dronning Maud-fromasj.

Akkurat nå har jeg besøk av Caroline. Vi har sett på film sammen med Karsten inne på rommet hans. Spun, en film med mye narkotika. Æsj, blei nesten litt kvalm. Men utrolig bra film da.

Nakken min er nesten bra nå også, og alt er veldig bra. I morra er det tid for keramikk igjen. Kan ikke si at jeg gleder meg så veeeldig masse. Begynner å bli litt lei nå. Jaja.

Lest på op.no om en kvinne er funnet død i Larvik. Langs Elveveien. Uff! Er jo nesten der jeg bor jo. Og Silje bor jo enda nærmere. Uff! Får håpe de finner ut hvem det er og hva som har skjedd. Larvik er blitt skikkelig skummel nå. Glad jeg ikke bor der lenger. Håper det ikke skjer no mer nå, ellers tør jeg ikke komme hjem mer. Er mye dritt som har skjedd der i det siste.

HEI! 8.oktober 2008 kl 00:10
Hei!
Sitter igjen på rommet. Det stinker på gangen!

I hele dag har jeg vært stiv i nakken, klarer ikke snu hodet mot høyre, så skal bare skrive bittelitt. Regner liksom ikke med å bli bedre av å sitte ved pcen.

Ja, i dag er det tirsdag. Hatt matglede. Laga sjokoladepudding sammen med Jon Kristian.

Til middag i dag kom en eller annen med en idé om å slå vanndrikkinga til noen i går. De klarte ti mugger vann til middag. Vi klarte 11. To liter i hver mugge vil si 22 liter vann på åtte personer i løpet av under en halvtime. Pluss at vi spiste. Begynte å skjelve etterhvert fordi blei så kaldt. Og ganske mett. Men det var moro. Må gjøre det igjen!

I morra skal vi på tur igjen. Til Stølen. Det blir kosekos:)

Vurderer å legge meg. Er ikke trøtt, men kjeder meg no sykt, og finner ingen som vil gå tur med meg. Så natta! :)

BÆKK @ VOSS! 6.oktober 2008 kl 23:01
Hallo:)
Er tilbake på Voss nå, og det føles fantastisk! Så utrolig digg å komme tilbake. Nå sitter jeg og leker emo på rommet. Sitter aleine i mørket med stearinlys. Syns det er koselig jeg:)

Caroline holder på å flytte inn på rommet til Hanna nå. Det blir koselig. Så kommer hu litt nærmere^^

Tok toget fra Larvik litt før halv ti i går på morran. Satt i et helt ok tog fram til Drammen. Kosa meg med musikk og å skrive i dagboka. Været var fint og jeg satt bare å gleda meg til å komme fram. I Drammen måtte jeg vente ca en halvtime på neste tog. Det var sol, men kaldt. Toget, som gikk 11:15, og som jeg nå satt meg på, var stygt. Vonde knirkeseter og alt. Den ene halvdelen av toget var fyllt opp med tyskere. Ellers satt det et par familier med masse unger som sang hele fiskebollesangen. Og i resten av vogna satt det først masse japanere som spiste og lukta karbonadesmørbrød. Så gikk de av og det kom på en ny gruppe med japanere. De lukta no helt annet, så det tok tid å vende seg til det. Hanna og Jon Kristian satt på samme toget. Og heldigvis fikk jeg gått og besøkt de:) Det gikk jo ikke på forrige togtur ettersom de satt i et annet tog....

Toget var i Voss litt over halv fem. Så tok vi taxi opp til skolen og var det rundt fem. Var vel bare Eirik som hadde kommet før oss, så det var ganske tomt. Folk begynte vel å komme i seks-tida ca.. Kveldsmaten var ikke før ti, så gikk hele kvelden og venta på mat egentlig. Var så sulten at jeg trodde jeg skulle dø! Etter kveldsmaten og utover kvelden satt vi på gangen og hadde gangkos. Det var koselig! Hadde savna det. Gikk og la meg rundt to-tida. Var digg å sove i senga her igjen^^

I dag var frokosten time time seinere enn vanlig, kvart på ni. Jeg våkna lenge før det da. Så var det morgensamling. Så linjefag. Vi planla turen til Stølen til onsdan^^ Blir koselig! Så var det lunsj halv tolv. Det blei servert no ekkel varmmat. Men skakke klage! Så var det rektors time. Vi hadde en merklig kommunikasjonslek. Den var bare rar. Tegne en tegning som en annen forklarer... Ja. Så var det kor. Det er gøy! Lage morsomme lyder, masere hverandre og synge TELEFONKATALOGEN. Også synge sanger. Vi fikk en perm i dag til å ha sangene våre i:) Til middag i dag fikk vi Bali-gryte. Og gryterett er noe jeg er litt SMÅLEI av, for å si det sånn....

Vært en tur nede på Vangen i dag med Hanna og Caroline. Hadde egentlig shoppeplaner, men vi dro dit så seint at det for det meste var stengt. Så vi dro på Dolly og spiste pizza. I dag spiste vi Brennheit. Den var myye bedre enn Tiddelibom. Også kjøpte vi kake som vi tok med opp på skolen og spiste der. Passa perfekt med kveldsmaten for da fikk jeg henta kaffe også. Digg!

På fredan hadde jeg bursdagsselskap med Chark og Trude. Det var gøy. Chark og jeg shoppa mat på dagen. Og gaver til hverandre. Jeg dro til Chark i fire-tida. Først bakte jeg digge rundstykker. Så farga vi håret til hverandre. Så dekte vi på bordet og sånn. Så kutta jeg salat. Chark vaska huset:) Becca kom rundt sju. Vånni og Trude litt over halv åtte. Og Silje litt etter det. Vi kosa oss med maten og skravla masse! Så åpna vi gaver:) Så begynte man å drikke litt. Så var det tid for Singstar. Jeg var skikkelig god, men desverre tapte laget mitt... Var hjemme og la meg rundt to.

Våkna klokka fire på lørdan. Tok litt tid å få sovi ut for å si det sånn^^ Så var det bare å gå rett i dusjen og få i seg litt mat. Så dro jeg med mamma og pappa på besøk til farmor og farfar. Det var koselig:) Etter det dro vi på butikken og handla mat. Så laga vi taco og kosa oss med den. Kikka litt på tv før jeg pakka. Var så fryktelig mye å pakke. Skjønner ikke det...

Nå er jeg trøtt. Vurderer å legge meg snart. Må bare vaske ferdig sengetrekk-tinga til Caroline først. Er så moro å vaske klær og sånn, så hvorfor ikke gjøre det for andre også...?

Freddan 3.oktober 2008 kl 11:44
Hei og god dag! :)
Sitter og synger og drikker kaffe. Har akkurat bakt en kake til i kveld. Den står inni ovnen. Digg!

Vært og trena i dag sammen med Rebecca. Vi var på spinning med Barske-Tor. Og på mage-rygg. Det gikk phett det. Klarte faktisk alt *stolt* Da jeg kom hjem, lå det et brev og venta på meg. Fra Larvik Trafikkstasjon. Det var førerkortet mitt som hadde kommet :) Weeho, nå kan jeg kjøre til utlandet.

Så snart Chark kommer hjem fra frisøren, så skal jeg spørre om hu blir med på Nordbyen. Må kjøpe bursdagsgave til Trude. Veit ikke hva, men finner sikkert no. Veit sånn ca. Også tenkte jeg at jeg skal på Vero Moda og kikke. Det vil si se om jeg finner noen klær som jeg kan prøve og som skal henges tilbake igjen.

Også må jeg opp på Prix en tur. Må hente avisa, vi har nemlig ikke fått den i dag.. Fysj! Men Silje jobber jo så det årnær'sæ.

Bloggbloggbloggblogg.. 2.oktober 2008 kl 23:40
God kveld!
Ja, da er det tid for å blogge litt igjen. Det er seint på kvelden, burde legge meg snart. Må bare skrive litt først..

Hører på en russesang nå. Savner russetida no sykt egentlig. Ikke det at jeg vil ha den tilbake. Er supert å tenke tilbake på :) Chark kom jo, som jeg skreiv en dag før, med en brilliant idé som gikk ut på at vi skulle ta på oss russeklærna igjen og råne rundt. Jeg har faktisk vurdert det..

Hmm.. Hva har skjedd? Fikk jo lappen i går. Kjørte for det meste rundt hele ettermiddagen og kvelden. Kjørte rånerunda vår i Stavern så mye som tre ganger. Det vil si fram og tilbake til Stavern tre ganger. Også mange runder der. Jess. Også rundt det meste resten av Larvik. Helgeroa, byen, ut ved Lidl-Rema osv osv. Kjørte rundt på Chark, Silje og Christer :)

I dag stod jeg opp klokka tolv. Sov litt lenge. Spiste frokost, kledde på meg, og gikk tur med Lotte om Dammen. Så spiste jeg. Også dro Chark og jeg på Spenst fordi vi skulle på spinning med Barske-Tor. Men så hadde jeg tatt litt feil av tida. En time. Trodde den begynte halv fire, men den begynte halv tre, så vi kom litt for seint. Så da var det bare å gå ned i helsestudioet da. Og jeg hadde jo bare med meg spinningsko, så måtte vaske mine vanlige sko og bruke de på tredemølla. Flott. De er ikke akkurat gode. De er så nedtråkka som det går ann. I tillegg til at jeg fortsatt er fryktelig støl, så det blei bare litt rolig gåing på meg. Til slutt føltes som jeg hadde blemmer under beina (bare for å overdrive litt), så jeg tok av meg skoa og sokkane, og traska med nakne tottær rundt omkring fra apparat til apparat. Trena litt på armene, men var visst støl der også. Så da fikk jeg Chark med meg bort til rommet der vi kunne ta mageøvelser. Gjett hvordan det gikk?! Da jeg prøvde på noen øvelser jeg lærte på pilatesen, trodde jeg at jeg skulle dø igjen... Var støl på en merklig måte i hele rumpa og låra og alt. Må si pilates er effektivt. Etter vi var ferdig gikk vi i dusjen og dusja, kledde på oss og stæsja oss opp litt. Så dro vi til byen en liten tur.

Da jeg kom hjem, hadde mamma laga fårikål. FÅR I KÅL. Smak på ordet. Har du noen gang tenkt på hva det betyr? Jeg spiste en MEGA-potet og får og kål. Så var jeg stappmett. Satt og slækka på rommet en stund. Så etterhvert kom Alexander og spørte om jeg ville kjøre han til Mækkærn eller Jappis så han fikk kjøpt hamburger. Seffis, sa jeg. Vi dro på Mækkærn. Så fikk jeg brukt litt penger også. 15 kroner for en cheeseburger er ikke såå mye da. Kjøpte en i går også. Er jo ikke Mækkærn i Voss, så må nyte at jeg har det i nærheten når jeg har muligheten.

Halv ti i dag på TVNorge begynte Krimkommisjonen, som jeg så på. Det handla om drapet på Kristin Juel Johannesen, som blei drept 5.august 1999. Det blir jo fortsatt etterforska. Er helt grusomt! Lille jenta.. Forhåpentligvis veit de hvem drapsmannen er nå da. Heldigvis!

I morra skal jeg på spinning. Klokka ni. Gleder meg! På kvelden i morra skal Chark, Trude og jeg feire bursdan vår. Det skal bli koselig :)

Om tre dager er jeg tilbake på Voss igjen. Må si jeg gleder meg til å se igjen folka der. Men det er jo da fryktlig lenge til jeg skal hjem igjen til Larvik. Ikke før 19.desember. Og da er det jo jul. Skal kose meg de to siste dagene her hjemme :)

Jeg skal jobbe hele jula. Var på Prix i går og fusa vakter. Skal jobbe åtte dager til sammen. Til og med julaften. Men gleder meg til det jeg da. Skal bli så koselig atte. Savner faktisk å jobbe på Prix. Er så fint der. Hyggelige kollegaer og kunder og alt.

Nå må jeg nesten prøve å få lagt meg. Må få meg noen timer med søvn. Skal opp halv åtte tenkte jeg. Da har jeg akkurat nok tid. Skal lese litt i boka jeg leser først. Berlinerpoplene av Anne B Ragde. Faktisk ganske bra. Bare jeg kom i gang med den.

Vi snakkas! Nuss <3


LAPPEN! 1.oktober 2008 kl 11:43
I dag har jeg hatt oppkjøring. Og jeg bestod! HURRA FOR MEG! Jeg har billappen! :D

HÆLLEEE! 30.september 2008 kl 21:34
Hei!
Sitter på rommet. Hører på musikk. Er mett. Har spist et eple. Og masse brødskiver. Fjompenisse å jeg er spent på morradagen! Er så spent at det skulle ikke vært lov! Får bare ta det med ro så går det nok bra! Skal på spinning på morran først. Det begynner kvart på sju. Digg!

I dag er det altså tirsdag. Vært hjemme i fire dager ca. Og som jeg savner skolen. Og alle vennene mine der. Spesielt Hanna. Og Caroline. Og mange andre.. Uffa! Jaja, skal jo snart tilbake :D

I går var jeg flink og trena. Med Vånni. Vi var først på spinning fra kvart over ni til ti, så på BodyPump etter det. ER SÅ STØL I DAG! I dag gikk/jogga/sprang jeg på tredemølla i nesten en time før jeg var på pilates. Følte meg som en tufs. Skulle puste på forskjellig måte og sånn. Men med en gang jeg la med ned så begynte jeg enten å gjespe eller å le... Er fortsatt veldig støl. Så i stad måtte jeg sove litt for å kunne takle all smerta!

Har akkurat lest bloggen til Hanna. Det var koselig :) Hu hadde lagt ut bilder og sånn. I dag hadde jeg kjøretime, eller testtime, med Frode. Det gikk greit. Bortsett fra en fotgjenger jeg ikke så, og dermed ikke fikk stoppa for. Skal bli så deilig når jeg får lappen! Angrer så sykt på at jeg ikke har tatt den tidligere!

I morra kommer Chark hjem fra Bø. Gleder meg så sykt til å se hu igjen! Har ikke sett hu siden jeg besøkte hu i Bø før jeg flytta til Voss. Får vel dra og besøke hu en dag også. Hvis jeg rekker da. Tviler. Hvertfall nå i ferien. Og neste gang jeg er hjemme er jo i jula..

Hælleee!! Er så spent på dagen i morra! Gleder meg til å råne med Chark i Stavern :) Hu foreslo at vi skulle ta på oss russebuksene i morra og leke at vi er russ igjen. Brilliant idé må jeg si. Hælleee!

Bæ vi snakkes! Skriver sikkert mer i morra. HVIS dagen går som planlagt da :)

Kake! 28.september 2008 kl 23:18
God kveld!
Fått høre i dag at det er så morsomt å lese bloggen min, så da får jeg skrive litt nå da. Takk til alle som leser :)
I går rundt fem kom Rebecca til meg. Vi satt og skravla lenge. Så laga pappa pizza. Og vi spiste den. Og blei mette. Men fy søren så godt!
Litt før åtte kjørte mamma Rebecca og jeg til Yvonne. Der hadde vi vors. Silje kom også. Vi kosa oss. Skravla og skravla. Yvonne hadde tatt med kake fra jobben sin og til meg siden jeg er så glad i kake. Pasjonsfruktfromasj. Veldig godt faktisk :)
Rundt halv tolv-tolv gikk vi ned til byen. Vi gikk først på do på Ferdinand. Så gikk vi ut igjen, på Ferdinand er det nemlig kjedelig^^ Vi gikk bortover med Stikkans og var spent på om det var 18 eller 20-års aldersgrense. Så møtte vi Thomas og spørte han. Han sa det var 18. Vi gikk inn, og blei ikke spørt om leg. Fikk bare noen blikk av vakta, og smilte tilbake :)
Vi fant oss et fint bord å sitte ved, og satt der hele tida. Noen folk kom bortom og hilste, og vi sang, ellers satt vi bare og glodde på de andre som var der. Men det var koselig for det da! Har ikke vært ute på lenge lenge lenge. På Stikkans var forresten den beste russekroa vi hadde også, så vi satt og småmimra litt.
Faren til Rebecca kom og henta hu, så jeg blei kjørt hjem. Var hjemme akkurat klokka tre. Stod lenge foran speilet og glodde, til jeg la meg ca kvart over tre.

I dag sov jeg til to og stod opp da. Var nok litt på underskudd med søvn. Spiste frokost, dusja, pynta meg. Og stort mer rakk jeg ikke. Skulle ha familieselskap klokka fire. De som kom var tante, farmor og farfar, morfar og Else. Vi kosa oss! Spiste masse kaker, og drakk kaffe og skravla. Viste de bilder fra Voss også. Gøy det. De dro rundt halv ni-ni.

Om ei uke er jeg tilbake på Voss. Gleder meg faktisk til det allerede. Men utrolig deilig å være hjemme da. Være med venner og bare kose meg. Hadde aldri trodd jeg kom til å trives så godt på skolen..

I morra skal jeg litt tidlig opp. Skal på spinning med Vånni kvart over ni. Ser så fram til det! Skal bli så deilig å sykle litt :) Hehe.. Nå må jeg sove. Vi prekas!

Hjemme! 27.september 2008 kl 11:43
Hallo!
Nå er jeg hjemme i Larvik. Deilig! Sitter i stua sammen med mamma og pappa. Og en kaffekopp. Med kaffe. Til frokost i dag var det et glass melk og to brødskiver, en med løk og paprika-ost og en med brunost. Digg med annet brød enn det vanlige^^

I går var det Storfag-dag, keramikk. Vi var bare fire stykker der da, ettersom mange hadde dratt hjem tidligere. Vi gikk fra timen rundt halv to. Pakka fram til middag. Til middag var det spagetti med kjøttsaus. Så pakka jeg mer. Vi tok taxi (!) ned til togstasjonen litt over fire. Hanna, jeg, Jon Kristian og Torger. Toget vårt gikk ikke før ti over fem, så vi gikk innom Dyrdal-mat og kjøpte litt snæks til togturen. Resten av tida satt vi og venta på togstasjonen sammen med de andre som skulle ta samme toget.
Så kom toget, og vi gikk på. Jeg hadde fått plass i vogn 2. Langt borte fra de fleste, men Haakon fikk plass foran meg. Togturen var lang. Heldigvis var det en koselig gutt ved siden av meg, så vi skravla masse. Toget var framme i Drammen ti på ti. Satt sammen med Haakon og Magnus og venta på toget som skulle gå til Larvik 22:22, men som var 18 minutter forsinka. Morsomt. Til slutt kom toget, og vi satt oss i en togkupé sammen med Henning. Fryktelig koselig :)
Henning gikk av først, i Tønsberg, så Magnus i Stokke. Haakon og jeg satt på til Larvik. Der stod mamma og pappa og venta på meg. Artig. Føltes som en evighet siden jeg var i Larvik sist. Vi kjørte hjem. Der venta en spent lillebror og ei spent bikkje :) Fikk bursdagsgave av Alexander. Et liggeunderlag. Det var najs. La meg seint etter å ha sendt et par meldinger med Caroline og Hanna.

I dag våkna jeg rundt ti. Det første jeg gjorde var å sette på musikk. Digg å endelig høre litt bra lyd^^ Er ikke akkurat no å skryte av de høytalerne på laptopen.

Må pakke ut tinga mine snart. Så dusje. Så må jeg kjøre litt bil etterhvert. Er jo ikke lenge igjen til oppkjøringa nå! ;O

Siste dagen.. 26.september 2008 kl 08:32
Hallo!
I dag er det siste dagen på skolen før høstferien. Klokka 17 i dag stenger skolen. Det betyr at jeg skal hjem til Larvik i dag. Gleder meg no sykt! Skal bli så deilig. Se igjen venner, familie og selvfølgelig Lotte. Uææ, gledær meg! Toget går herfra 17:10 og er i Drammen 21:51. Toget går fra Drammen 22:22 og er i Larvik 23:44. Der står da mamma eller pappa eller begge to på togstasjonen og skal hente meg :)

Kom akkurat ned fra frokosten nå. Den bestod av en skål med corn flakes med melk og bringebærsyltetøy, og et glass jus. Kaffekoppen blei med ned på rommet. Merker jeg er litt zoombie uten den^^

I går kom vi hjem fra sykkeltur, en flott tur fra Voss og til Nesheim den første dagen, og fra Nesheim til Dale den andre dagen.

På onsdan var det frokost og morgensamling til vanlig tid. Etter å ha pakka ferdig, leverte vi bagasjen i tilhengern bak Kia Sportagen til Lyder. Vi kunne begynne å sykle når vi ville. De to første sykla halv ti. Caroline, Brage og jeg sykla omtrent klokka ti, da sykla vi som nummer to. Vi sykla og sykla. Bortover langs Vangsvatnet, opp forbi Eideskogen idrettsplass (da måtte vi opp en laaang bratt bakke), bortover en farlig veistrekning langs riksveien. Så kom vi til Evanger der det var en Jokerbutikk, og tilbud på milkshake fra Litago. Så sykla vi en godt stykke innover bortover i en dal, og så begynte dagens klatreetappe. Den var lang og hard og bratt og svingete. Caroline og jeg gikk det meste av veien. Det var strålende vær, opphold, skyfritt og sol, så vi så flott utsikt mens vi sykla oppover. Til slutt etter langt om lenge kom vi på toppen. Da var det bare å sykle nedover et stykke, før vi kom fram til Nesheim der vi skulle sove. I huset til Nils, en god venn av Lyder. Han bor i et flott nytt treetasjes hus med en koselig liten grassplen utafor. Caroline og jeg kom først av alle jentene, stolt av den. Vi fikk grabba til oss den siste madrassen, på deling. Så fikk vi dusje. Det var deilig! Så lå vi lenge ute på grasset helt til alle hadde kommet fram. De siste kom vel kanskje halvannen time etter oss. Da alle hadde fått dusja, var det tid for middag. Det var Spansk gryte med pølsebiter og ris. Til dessert var det banankake. Så gikk mange opp på rommet. Jeg klarte å prestere å sovne klokka åtte. Men våkna etterhvert da Trude ringte. Så fant noen et puslespill og vi var vel en fem stykker som pusla det. Så spilte vi kort. Først Idiot, så President. Jeg blei både Visepresident og President. Så var det tid for å lalle, da det klokka rundt elleve.

På torsdan våkna vi av at Amund gikk rundt og vekte oss. Da var klokka halv ti. Frokosten bestod av havregrøt. Med innkokte rosiner. Fysj! Jeg liker rosiner når de er rå, men ikke når de er bløte og varme. Så det å spise havregrøt (som jeg enda ikke egentlig liker) med innkokte rosiner, blei vanskelig. Så da blei det til at jeg tok ut rosinene og ga de til Helga :) Etter frokost pakka vi sammen alle tinga våre og bærte de ut i hengeren. Så måtte hele huset vaskas. Etter det var det en liten gaveoverrekkelse til Nils, før alle glad og fornøyd sykla videre. Det var for det meste nedover, men også endel oppover. Da vi kom til Dale var de fleste ganske slitne. Da var det å gå inn på Coopen, kjøpe en Farris og dra fram Coop-kortet. Phett! Toget gikk fra Dale til Voss 17:13. Så sykla vi opp til skolen igjen fra togstasjonen.

Nå skal jeg pusse tenna, så skal jeg på morgensamling. Det er storfag-dag i dag, så skal ha keramikk fram til middag. Blir gøy det. Så er det middag, så pakke, så dra hjem. Koooosekoooos!

Kysttur og litt til :) 24.september 2008 kl 01:54
Heisann!
Lenge siden sist, men bedre seint enn aldri sier nå bare jeg. Tenkte jeg skulle fortelle om kystturen som IF-klassen var på forrige uke. I morra reiser vi jo på en ny tur igjen. Sykkeltur i Eksingedalen :)

Dag 1:
Mandag 15.september: Min bursdag. Jeg blei 19! Hurra! Gikk opp i matsalen til frokost halv åtte. Der var det å spise frokost og smøre matpakke. Klokka ni kjørte bussen fra skolen. Vi kjørte i tre timer, til Rutledalen. Derfra tok vi båt til Litle Færøy. Det tok omtrent en time. Vel framme på Litle Færøy, et flott sted, vi satt opp de to militærtelta. Middag den dagen var en gryterett. Karrigryte og ris. (Gjett hvor lei jeg er av gryterett!) Så hjalp alle til med å sette ut en svær seilbåt på vannet. Så fiska vi litt. Klokka ni var det kosekos. Så sang folk bursdagssangen for meg. Veldig koselig! Så fikk jeg en bursdagsgave av Jon (lærer). En tur ut i robåten for å se på morild. For de som ikke veit hva det er, alger som lyser. Det må være helt mørkt i vannet for at man skal kunne se det, og det må være en bevegelse i vannet. Det var utrolig fint! Helga var med også. Resten av kvelden gikk med på å spille kort.

Dag 2:
Tirsdag 16.september: Havregrøt til frokost klokka åtte. Klassen blei delt inn i fire grupper, og i løpet av fire dager skulle vi rulere og gjøre ulike ting. Denne dagen hadde jeg seilig. Det første vi gjorde var å sette opp masta på seilbåten. Det tok tid. Til lønsj spiste vi fiskesuppe. Og nybakt brød. Det beste brødet jeg noen gang har spist! Så var det å dra ut og seile. Jeg var livredd det meste av tida. Var redd for å falle i vannet. Men det gikk bra. Alle fikk prøve å ta opp og ned seila, styre osv. Var veldig moro. Til middag var det fisk, stuing og poteter. Så dro den gruppa jeg var med på ut for å sette ut garn. På kosekosen klokka ni spiste vi rabarberakake og kanelsnurrer. Så la jeg meg i telte og lå der til jeg sovna.

Dag 3:
Onsdag 17.september: Havregrøt til frokost klokka åtte. Så var det å dra ut og ta opp garnet. Det var litt fisk der, i tillegg til skate og steinbitt. Digge fiskær ass! Også selvfølgelig var det masse krabber der. Veldig mange. Og de var det ikke akkurat moro å vikle ut av garnet. De satt jo bom fast og holdt seg fast så det tok tid. Så spiste vi lønsj. Så lærte vi å sløye fisk (bowlinggrepet) og å filetere den. Så var det å rense garna og legge de klart til neste gruppe. Så dro vi ut i den lille båten med motor for å fiske. Jeg fikk ingen fisker, men jeg fikk bånn :) Til middag var det panert fisk, ris og salat. Så lå jeg i teltet fram til kosekosen klokka ni. Da spiste vi sjokoladekake og kanelsnurrer. Så spilte vi kort.

Dag 4:
Torsdag 18.september: Havregrøt til frokost klokka åtte. Dagens "oppgave" for min gruppe var å ro. Desverre regna det og blåste en del, så det blei bare en kort rotur. Men vi fant et fint lunt sted på ei øy der vi satt oss ned og laga bål. Casandra, Henning og jeg fikk i oppgave å lage mat. Vi laga en god potetsuppe. Så hadde vi bål, og satt lenge rundt det og snakka og bare kosa oss. Satt kanskje der i fire timer ellerno. Så rodde vi tilbake til Litle Færøy. Til middag var det kokt torsk, poteter, kokte gulrøtter og remulade. Det begynte å regne (selvfølgelig) og teltet lakk og blei vått inni... Klokka ni var det kosekos og vi spiste kanelsnurrer. Lå i det våte teltet. Folk spilte gitar og sang.

Dag 5:
Fredag 19.september: Havregrøt til frokost klokka åtte. Dagens "oppgave" var å lage mat og hjelpe til på kjøkkenet. Vi kutta først opp masse salat. Så spilte jeg kort med Sine Mari og Casandra i teltet. Så var det lønsj. Raspa masse gulrøtter. Den største oppgava for dagen var å steke pannekaker. Vi stekte over 140 stykker til sammen! Til middag var det laks, makrell og lyr, ris, makaroni og salat. Til kosekosen klokka ni spiste vi pannekakene. Det meste av resten av dagen gikk med til å ligge i teltet. Heldigvis slutta det å regne etterhvert, så med hjelp av ovnen inni teltet, fikk vi tørka det meste.

Dag 6:
Lørdag 20.september: Havregrøt til frokost klokka åtte. Så var det å pakke tinga våre og pakke sammen telta. Båten gikk fra Litle Færøy klokka elleve. Da var det å si ha det til Roar (som bor der vi var) og til Gudrun (ei gammel dame som var der og laga mat). Båten kjørte oss til Rutledal, der bussen henta oss og kjørte oss tilbake til skolen. Skal si det var deilig med en dusj da!
Til middag var det risgrøt. Og det var godt! I forhold til den fæle ekle havregrøten. Liker det fortsatt ikke..
Alt i alt, turen var flott! En stor høydare ;D

Ved sju-tida på lørdagskvelden hadde musikklassen show, det var artig. Halv til var det quiz i peisestua. Vi danna lag. Og gjett hvem som vant! Joda, mitt lag! Vi vant filmkveld med pizza. Og ingen aner hvor mye folk her savner pizza. (Bortsett fra noen personer som ofte bestiller det da).

Ja i morra er det altså tur igjen. Vi skal sykle omtrent fire mil i morra, så skal vi overnatte i et hus til torsdag. Så skal vi sykle et stykke til, før vi skal ta tog tilbake til skolen.

Til fredan skal jeg hjem til Larvik. Ser så sykt fram til det nå. Både å se igjen familien, men også vennene mine. Har jo snakka med de så klart, men har jo masse mer å snakke om og fortelle. Gleder meg til jeg skal ut og råne med Chark. Uææ, det skal bli så moro! Ta igjen fire uker med råning^^

Gleder meg til å komme tilbake på skolen igjen etter ferien også da. Er jo liksom hjemmet mitt her nå :)

Nå skal jeg sove. Snakkas liksom!

PARTY PARTY! 14.september 2008 kl 17:14
Heisann!
I dag er det søndag. Chark har bursdag! Hurra for hu :D

Hælja har vært fin. På fredagskvelden bare kosa vi oss. Satt ute på gangen og hadde gangkos osv. La meg seint. Klokka blei vel tre. Klokka seks kom Bjørn Tore og banka på døra og vekte meg. (En prinsippsak visst). Sovna etter det og sov til ni. Da var det opp å spise frokost. Etter det dro jeg ned på Vangen med Hanna. Shoppa våtservietter, snæks til turen, garn osv. Også var vi på Kari Traa-butikken. Sykt mye fint der. Kjøpte en joggebukse og en hals. Det var halv pris :)

Til middag i går klokka to var det risgrøt, som det alltid er på lørdager. Det var vel mellom 30 og 40 personer som spiste. Resten var i Bergen. Og noen var hjemme. Hmm ja. Så satt jeg i peisestua en stund og bretta papirfrosker og papiresker. Fryktelig artig!

Klokka sju var det kveldsmat. Taco! Diggedigg! Så var det kosekos før det var film i Olavssalen klokka ti. Dagboken het den tror jeg. Var helt grei. En film om kjærlighet. Jadda! Kjempeflott!

Så var det tid gangkos <3 Gelén jeg laga var ikke stiv, men vi slurpa i oss litt av den. Ellers preika vi om alt mulig rart til langt på natt. Så kom dynene ut og noen sovna. Noen lo. Og ja..

I dag stod jeg opp og spiste frokost klokka ni. Varme rundtykker med egg, nam! Så gikk jeg og la meg igjen. Våkna kvart over et. Da var det å dusje og kle på meg. Klokka to møtte jeg opp på kjøkkenet for å være gul garde. Middagen i dag bestod av kylling, ris, salat og saus. Til dessert var det sitronfromasj. Digg! Kom tilbake fra oppvaska for litt siden. Var siste dagen i dag.

I morra skal vi tur til kysten. Det skal bli bra. Jeg har forresten bursdag i morra også. 19 år, hurra! Fått brev i posten med gratulasjoner, et kort fra morfar og gave fra tante. Tusen takk! :D

Nuss <3

KOSEKOS! <3 12.september 2008 kl 17:18
HALLO!
Hva skal jeg skrive? Det er så masse! Men først kan jeg skrive at jeg har det supert og at jeg stortrives. Ville ikke bytta bort det her året mot noenting annet. Alt her er et stort kosekos!

Nå sitter jeg og eter seigmenn. Røde. Blitt jaga inn på rommet mitt av Hanna. Hu skulle nemlig rødde rommet sitt, og jeg fikk altså ikke lov å sitte ute på gangen aleine. Jaja..

Marte har dratt hjem i hælja siden det er frihælj, så jeg har rommet for meg sjøl. Egentlig ganske digg! Kan høre på musikk så høyt jeg vil og greier. Hu la igjen et brev til meg, det var koselig :)

Ellers har jeg fått tre brev i posten i dag. Et fra Silje, et fra pappa og et fra mamma. Og en liten lapp fra Alexander. Tusen takk alle sammen! :D

Fra onsdag til torsdag var IF-klassen og sykla Rallarveien. Kan jo fortelle litt om det. Vi tok toget fra Voss og opp til Finse halv ni på morran på onsdan. Sykla fra Finse med elleve-tida ellerno. Det ligger 1200 meter over havet så der var det kaldt. Og tåke og sludd og STERK vind, heldigvis mest medvind. Men da vinden kom fra sida forsvant man ut av veien^^ På veien hadde vi en liten pause der vi spiste niste. Vi sykla til Myrdal. Togstasjonen altså. Der var det kafe, og guuud så god svele. Var satt der en times tid og venta på toget som skulle kjøre oss til Upsete kvart over fire. Den togturen tok omtrent 5 minutter. Da vi kom til Upsete var det et par kilometer å sykle bort til Stølen, der vi skulle overnatte. Noen laga mat, noen henta vann og noen bærte ved (vi bærte ved på Kina-metoden, fryktelig artig). Så var det å få seg en plass å sove, skifte, henge opp våte klær og spise. Risotto-gryte. Har aldri spist så mye gryteretter som jeg har gjort etter jeg begynte på skolen her. Det er gryterett hver dag på tur. Etter maten var det tid for kosekos. Vi satt og prata lenge lenge. Og sang. Og noen spilte gitar. Lyder lærte oss en fin sang :) Så gikk noen og "la seg", mens noen blei sittende oppe. Lekte en lek som heter fyrstikkeska. Førstemann til 100 poeng. Poenget var å få fyrstikkeska til å lande på en spesiell måte. Jeg kom på en delt sisteplass, fornøyd med den altså. Så var det Komando-Pimlepim (ellerno). Fryktelig artig! Så lite som egentlig skal til for at man skal ha gøy. Så var det tid for å legge seg. Og når nesten 15 stykker ligger inne på samme rom sammen med en VARM ovn, så blir det varmt. Sovna til gitarspilling og vakre sanger. Våkna mitt på natta av at jeg trodde jeg skulle dø fordi jeg var så varm. Var sikkert 50 grader inni soveposen!

Torsdag morgen blei vi vekket av Amund som slo på en kjele og sang "Kombaja My Lord". Grusomt!
Til frokost spiste de andre ekkel havregrøt, mens jeg var lur og hadde smørt matpakke til frokost. Etter frokost var det å rødde og vaska inn på Stølen før vi sykla videre ved halv tolv-tida. Det var vondt å sette seg på sykkelen for å si det sånn. Føltes ømt. De fem første kilometrene var det grusvei, resten asfalt. Det gikk fort. Nedover og nedover. Og sykkelen jeg sykla på var ikke akkurat en treiging. Den rulla fort.
Kom tilbake på skolen ca kvart over to. Da var det opp på rommet og dusje før middagen klokka tre. Pytt-i-panne. Må si det er første gangen her jeg ikke har likt middagen. Så jeg spiste masse loff.

Turen var hvertfall utrolig flott! Så moro det er å sykle! Første dagen sykla vi 4 mil og den andre dagen var det 5 mil :)

Om tirsdan var det valgfag-dag. Jeg har valgt Matglede. Vi bakte kaker. Sjokoladekake, gulrotkake og banankake. Jeg baka banankake sammen med Jon Kristian. I går etter kveldsmat satt alle fra Matglede-gruppa oppe på stabburet og kosa oss med kake og kaffe og te. Koooselig!

I dag har det vært storfag-dag. Hatt keramikk. Oppgava var å lage et fat med Voss Folkehøgskule som tema. Jeg laga et fat med en løvefigur på. Fant nemlig en løvefigur på et av husa her. Det blei fint :)

Ellers denne uka her har jeg vært med i Gul Garde. Gul Garde er en gruppe på fem-seks elever som hver sin uke hjelper til på kjøkkenet til middag og kveldsmat, i tillegg til å vaske gymsalen og peisestua og litt annet småtteri. Egentlig ganske koselig :) Jeg likær det!

Så kan jeg jo fortelle litt om søvn. Det blir det nemlig LITE av. Aldri sovi så lite før. Er sjelden jeg legger meg før to. Og står opp halv åtte hver morgen til frokost. Vi sitter bare oppe og prater, og plutselig er klokka masse. En dag blei klokka kvart på fem. Jaja, er hvertfall sosial.

No mer som trengs og nevnes? Tja, sykdom. Har vært forkjøla siden søndag og vært det hele den uka her. I tillegg til alle andre her. Noen få personer begynte midt i forrige uke, og fordi alle her er oppå hverandre konstant så blir jo alle smitta av baseluskær. Noen har til og med spydd, det har jeg sluppet. Hurra!

Det var nok for nå. Til mandag neste uke reiser IF-klassen på tur igjen. Vi skal på tur til kysten, til Litle Færøy. Skal være borte helt til lørdag. Gleder meg masse masse! Weeho!

Adjø! :D

Fjelltur uke 36! 6.september 2008 kl 01:08

Et lite sammendrag av den fem dagers lange fjellturen for IF-linja 1.-5.august 2008 :)

Dag 1 mandag:
Bussen kjørte fra skolen ved 10-tida med alle elevene, de to linjelærerne og en haug med sekker. Vi kjørte i 1,5-2 timer langt innover i fjella. Så blei vi satt av et sted som ligger ca 800 meter over havet. Vi spiste litt, slang sekkene på ryggen og begynte å gå. I begynnelsen var det fin grusvei, men den gikk raskt over til lyng og steiner. Så enda mer steiner. Og enda mer steiner. Og enda mer. Vi gikk vel 5-6 kilometer. Den første Basecampen vi lå på lå omtrent 1200 meter over havet. Der var det masse masse gråstein. Altså ekstremt interessant. Vi satt opp telta, og gikk i gang med å lage middag. På Helga, Caroline og jeg blei det Rett i koppen-suppe og bacon. Ved sekstida gikk de som ville en tur et par timer opp på et fjell på ca 1500 meter eller no rundt der. Der var det enda mer stein, mer vind og kaldt. Satt litt utafor teltet og drakk kakao. Så gikk vi i teltet og sov. Vi hadde opphold hele dagen :)

Dag 2 tirsdag:
Vi våkna opp til opphold. Spiste havregrøt (æsj) før vi pakka dagstursekken og begynte å traske oppover i fjellet. Vi gikk til en isbre (Fresvikbreen) som ligger 1600 meter over havet. Vi knøyt på oss tau før vi begynte å gå over på den. Vi gikk og gikk og gikk. Det var litt tåkete, men vi fikk sett litt utsikt, blant annet Sognefjorden. Så begynte det å regne en del. Vi gikkned igjen til Basecampen. Til middag spiste vi kald kokt ris og kjøttdeig (vi kokte jo maten, men fordi det var så kaldt i lufta så blei den kald med en gang). Det regnte og regnte så vi la oss tidlig.

Dag 3 onsdag:
Våkna opp midt i et gjørmehøl. Klærna, teltet, støvlane, alt vi eide, var vått. Kliss klass bløtt! Ikke akkurat en drøm. Det regna og blåste kaldt. Til frokost blei det litt kald Rett i koppen-suppe. Vi pakka ned alle tinga og teltet og stappa alt i sekkene. Så var det tid for å gå. Vi gikk og gikk, i nedoverbakke. På grunn av dårlig vær kunne vi ikke gå over fjellet så vi måtte gå nedi en dal. Vi sklei ned skråninger og hoppa over bekker. Jeg plumpa en gang, men merka det ikke fordi støvelen var så kald og våt fra før av. Men vi kom oss fram til Basecamp 2 etter hvert. Den lå like ved en støl ca 500 meter over havet. Der var det grass og trær og vindstille og litt varmere temperatur. Vi satt opp teltet, lagde gryterett til middag, og la oss. Hva annet var det å gjøre i regnvær enn å sove?

Dag 4 torsdag:
En ny dag! Vi våkna opp til oppholdsvær. Endelig! Vi spiste havregrøt til frokost og pakka igjen dagstursekken for å gå tur. Caroline blei igjen i teltet, men alle vi andre tok beina fatt (i de våte støvlene) og begynte å gå. Så begynte det å regne! Den første halvannen kilometeren steg vi omtrent 200 meter. Så plutselig gikk det rett opp. Rundt tre kilometer der vi steg helt opp til 1200 meter. Det var bratt! Så var det flatt igjen en kilometer ellerno. Så kom vi til et stup. Et skikkelig ordentlig stup (Breistegnosi, et eller annet) der det gikk 1200 meter loddrett nedover. For et syn! Det kommer aldri til å glemmes. Så var det å gå ned igjen. Og ned den bratta ”skråninga” var det ikke akkurat deilig å gå. Beina var ganske gelé. Både anklene, knærna og anklene. Men vi kom oss da ned til slutt. Da var det gryterett (med sure pølser) som stod på menyen. Det slutta å regna. Så gikk jeg en liten tur sammen med Sigrid og Bjørn Ola. Sigrid hadde bursdag, hurra! Ettersom det var opphold laga noen et bål. Og der var det sinnsykt deilig å stå rundt og varme seg. La oss ved ti-halv elleve tida.

Dag 5 fredag:
Våkna opp til oppholdsvær! Det var opphold lenge. Til frokost var det Rett i koppen-suppe, og kakao. Snakk om digg siste dagen da! Vi pakka sammen teltet og stappa glade og fornøyde alle de våte sure klærna ned i sekken. Ved halv ett-tida begynte vi å gå. Så begynte det å regne. Typisk! Gikk 5-6 kilometer ned mot vannet der det var en brygge. Og da var det faktisk sol. Vi satt der en stund før det kom en turistferje (med mange folk som tok bilde av oss). Vi kjørte en liten runde med ferja (blant annet forbi det høye stupet vi gikk til på torsdagen, fy søren og høyt opp!), før vi gikk av på Gudvangen. Der stod en buss og venta på oss. Den kjørte oss og bagasjen tilbake til skolen.

Ja, egen mening. En flott tur! Det er no av det verste jeg har opplevd. Det var noen ganger så slitsomt og tungt å bære sekk og klatre og skli ned fjellsider at jeg trodde jeg skulle dø. Men når jeg ser tilbake på det nå så har det vært no av det beste jeg noen gang har vært med på! :)

Danseseminar! :D 1.september 2008 kl 12:54
God morgen!
Klokka er nå ti over halv ett natt til mandag. Sitter på senga. Burde egentlig sove.
I går, lørdag, var det tema-dag, og dagens tema var danseseminar. Alle elevene blei delt i fire grupper. Hver gruppe lærte danser på rundgang. Det var sangleker, vals, polka og reinlender. Polka var så SINNSYKT morsomt! Reinlender også da. Men polka var enda masse mye mer moro :D Fy søren!

På kvelden i går samla alle seg (de flesta pynta) i Olavssalen halv åtte. Først sang vi litt og sånn. Halv ni møttes alle i gymsalen. Der hadde lærerne show. De hadde teater, de sang, dansa... Det var utrolig bra og morsomt! Etter det var det pizza til alle. Så var det dans! En skikkelig fest uten alkohol er veldig artig. Vi dansa og dansa og dansa og dansa.... Så var det litt limbo etterpå. Artig å se på.

Etter festen var det gangkos. Jeg elsker gangkos! <3 La meg halv fire...

I dag stod jeg opp kvart på ni. Frokosten begynte klokka ni. Har vært en tur nede på Vangen og spist softis (den største jeg noen gang har sett SERIØØØØØST!). Den kosta 22 kr. Klarte å spise litt over halve. Da var jeg stappmett. Ellers resten av dagen har jeg for det meste bare daffa^^

Til middag i dag var det schnitzel og poteter og salat med dressing. Til dessert var det no slags vaniljepudding med bær på. Utrolig digg! :D

Sekken og nå også pakka for turen i morra. Den er svær og tung og helt full. Den inneholder liggeunderlag, sovepose, telt, førstehjelpsutstyr, nøttær og litt sånt.. Også lue og vottær og hals og lestær (ullsokkær)... Det skal bli en bra tur. Gleder meg masse! Bussen skal gå fra skolen klokka ti i morra, og vi er tilbake på skolen ved fire-fem tida på fredag. En lang tur med mange folk i mange dager på fjellet uten dektning på mobilen. Går nok bra. Det verste blir å ikke kunne dusje på fem dager. Lukter nok godt når vi kommer tilbake igjen :)

Nå må jeg sove litt tror jeg. Øynene går i sikk-sakk. Nussnuss <3

PS: Fått min første klem av Hanna i dag :)


Storfag! 29.august 2008 kl 14:32
Hallo :)
Ja, som du ser på overskrifta, skal jeg nå fortelle litt om storfag. I dag, fredag, er det storfag-dag. Storfaget mitt dette semesteret er Keramikk. Woho! Gikk ned i keramikksalen etter morgensamlinga i dag, ca rundt kvart over ni. Vi er tilsammen 11 stykker, inkludert læreren. Vi gnadde litt leire og fikk i oppgave å lage en elefant. Så vi satt i gang, gnadde og forma. Noen var så utrolig flinke! Jeg var ikke akkurat blant de. Det ligna en elefant da. Ser faktisk ut som en bebi-elefant. Den er liten og henger med hue og mangler støttenner^^ Den er skikkelig nusselig rett og slett! Rundt elleve fikk vi gå til lunch. Klokka tolv møttes vi igjen i matsalen. Nå skulle vi nemlig lage marsipanfigurer. Vi fikk en halv marsipanpølse hver og noen flasker med konditorfarge. Først lagde jeg en kylling som ligna veldig på Pingo. Så ei rose, ei slapp katt, flette, snurrings og en grønn hatt. Var moro :)
Nå sitter jeg på rommet. Har dusja og sortert skittentøy. Tenkte jeg skulle gjøre et forsøk på å vaske noen klær etterpå. Klokka tre er det middag. I dag skal vi visst ha pølsegrateng. Blir spennende!
Senere skal jeg en tur ned til Vangen. Har skrevet liste over hva jeg må ha, no jeg vil ha, kan ha, bør ha osv... Tenkte jeg skulle på Europris og finne et par oppbevaringsbokser feks.

Torsdag kveld.. 28.august 2008 kl 23:25
Heisann!
Nå sitter jeg på senga mi på rommet mitt på Voss. Kult! Blir den femte natta her nå. Kom hit om søndan ved ti-tida på formiddagen. Det var flott vær. Skolen er veldig fin, gammel. Utsikten fra rommet er nydelig. Skolen ligger oppover i en skråning/fjell/li så kan se vann og fjell og skog og masse pent.
Tirsdag dro alle på skolen på tur. 82 elever til sammen. Vi tok toget fra Voss og opp til Upsete. Der gikk vi to-tre kilometer før vi kom til ei Støl. Der prata vi, grilla pølser, kasta hestesko og hadde kosekos :) Etter å ha vært der noen timer tok vi toget tilbake til skolen.
I går og i dag har vi valgt valgfag og storfag. Valgfag er 3 timer på tirsdag og storfag 5 timer på fredag. Som valgfag har jeg Matglede og som storfag har jeg Keramikk. Det skal bli bra!
I dag blei IF-klassen delt inn i teltlag på tre og tre personer. Disse tre personene skal på turene dele telt og stormkjøkken og mat og alt annet felles utstyr. De som kom med meg er jo heldige ettersom jeg har med eget firemannstelt^^
Ehm hva mer? Jo, frokost er hver morgen kvart på åtte, lunsj halv tolv (nistepakke), middag klokka tre og kveldsmat halv åtte. Fram til nå har jeg ikke fått sove nok en eneste natt ettersom jeg alltid legger meg så seint. Så satser på å sove til søndan, da vi har fri^^
Til mandan skal vi ut på tur som varer helt til fredag, altså fem dager ute. Det er fjelltur som skal inneholde blant annet fjelltur, hvis været tillater det så klart.
Skal ned til Vangen (Voss sentrum) i morra og kjøpe no utstyr jeg trenger. Som feks termos, ullundertøy.. Ehm ja det. Også må jeg kjøpe nøtter. Fikk vite at det er greit å ha å spise mens man går. Vi skal jo gå i ca fire dager.. Så da må lagrene fylles opp. Ellers blir man sliten og i dårlig humør.
Japp, da er dagens godteri spist opp (ei klubbe, kjærlighet) så da skal tennane pussas og hodet leggas på puta.

Nattinatti :)

LØRDAG ;D 26.juli 2008 kl 11:20
Hallo!
Over en måned siden siste innlegg jo^^ Jaja, har ikke skjedd såå mye da.
I dag er det lørdag. Vaska på Prix til morran i dag. Ute er det sol. Etterpå skal jeg på Rakke med familin og sooole meg :) Uka som har vært nå har de vært på Skaw-cup i Skagen i Danmark. Jeg var vært hjemme med bikkja. Og jobba. Tjent noen deilige penger. Uhm tja..
Fire uker i går til jeg flytter, går jammen fort! Begynner å glede meg masse masse nå.
Er ikke no spesielt mer å si egentlig. Sitter og drikker kaffe. Masse kaffe! Prekas!
Tschüs!

Første dag med opplæring =) 24.juni 2008 kl 22:02
Hallo!
I dag hadde jeg første dag med opplæring på Prix. Det var moro. Møtte opp halv åtte til morran. Lærte hvordan jeg skal vaske gulvene og sånn der. Av Vånnis mami =)
Holdt på med det til rundt kvart over ni. Da fikk jeg opplæring i kassa og fikk prøve meg på det. Blei masse kaos inni hue, men gikk greit. Stod/satt der til tolv. Måtte telle kassa, og den gikk opp! =)
Skal vaske til fredan igjen. Og ha litt mer opplæring til mandan.

See yah! Natta!

Blogg & dagbok osv.. 22.juni 2008 kl 12:42
Hallo!
Andre blogginnlegg. Tja, har ikke all verdens å skrive om egentlig. Har hørt det at for at folk skal lese en blogg så må den ha et spesielt tema, så jeg har tenkt endel på det. Har endel forslag. Jeg kan enten skrive om jobben min, veien mot lappen, bikkja mi, bøker jeg leser (for jeg leser masse) eller et eller annet. Har ikke peiling. Så tenkte jeg at jeg kan jo skrive når jeg er på folkehøgskole, om hva jeg gjør der og sånn. Men skal jo ikke dit før i slutten av august, så inntill da må jeg ha no annet å skrive om. Så da kan jeg jo bare skrive om litt forskjellig hva jeg gjør i sommer osv. Tviler på at noen uansett kommer til å lese det her.

Nesten daglig skriver jeg dagbok, i en egen liten bok. Der skriver jeg ned tanker og følelser, hva som skjer og ting jeg bare føler for å skrive. Begynte å skrive i åttende klasse, da jeg var 13 år. Dagbok er litt annerledes enn en blogg. For i en blogg skriver jeg jo det som alle kan få vite om, mens i dagboka er det skrevet det bare jeg kan lese.

I morra er det St. Hansaften (er litt usikker på hvordan det egentlig skrives). Har ingen spesielle planer. Håper bare at været blir bra, at det ikke regner. Skal begynne å jobbe på Prix til tirsdan. Skal begynne klokka 7:30 med opplærning så det blir hvertfall tidlig kvelden på meg i morra. Gleder meg til å jobbe der. Det blir nok spennende =)

Også sist vil jeg anbefale den nye New Dream yoghurtisen med belgisk sjokolade. Spiste det i går og den smakte utrulig godt! Nam nam!

Jaja, dette blei et teit blogginnlegg. Kan jo skrive at det er overskya ute. Også trenger jeg ny gardin på rommet. Den jeg har er revna for andre gang nå.

I går sykla jeg lang tur med pappa. Vi sykla hjemmefra og til Lævveesetra gjennom Vestmarka, så om Bjerke og så hjem. Var vel ca 2 mil tror jeg. Deilig! ;D

Nuss <3

Sommerferie! 18.juni 2008 kl 22:21
Heisann!
Mitt første blogginnlegg noen sinne. Det kan bli bra, men jeg tror det trengs endel trening før det blir helt som jeg vil^^

Ja, nå er videregående ferdig. Var på avslutning før i dag på Munken. Rektor holdt tale, og alle fikk utdelt et testutskrift av vitnemåla sine. Så var det litt musikk og noen dansa etterpå.
I stad spiste jeg pizza med familien også, det var koselig =)

I morra skal jeg på glattkjøring. Grua meg egentlig, men alle sier det er så moro, så nå bare gleder jeg meg! Begynner å bli ganske god til å kjøre nå. Hadde kjøretime i Sandefjord i går, i alle de små og trange enveiskjørte gatene, og det gikk bra. Det meste går bra nå, så venter bare på at jeg skal få langkjøringstimane mine, også skal jeg ha oppkjøring etterhvert.

Nå skal jeg finne meg litt mer kaffe også skal jeg lese litt i ei bok før jeg legger meg! Hvis dette funker så skal jeg ikke se bortifra at jeg skriver her igjen om ikke så lenge! Men til da, ha det bra! =)

Mvh Benne =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...